Gå till sidans innehåll

Region Skåne

Publicerad: 13 maj 2024

Skånes universitetssjukhus i Malmö får ny huvudentré

Från och med 13 maj, finns huvudentrén till Skånes universitetssjukhus i Malmö i den nya vårdbyggnaden på Inga Marie Nilssons gata 47.

Glasfasad omgiven av pergola i trä.

Entrén på Carl-Bertil Laurells gata 9 stängs och flyttas till den nya vårdbyggnaden på Inga Marie Nilssons gata 47. I entrén finns informationsdisk och apotek och genom denna når patienter och besökare även mottagningar och avdelningar inom kirurgi och Diagnostiskt centrum samt butiken, som ligger kvar i den gamla delen av byggnaden.  

– Så här långt har inflyttningen gått som planerat. Det är fantastiskt att se att alla förberedelser och all planering ger resultat och hur den nya byggnaden nu fylls av vårdverksamhet, säger Maria Fast, projektledare för flytten på Programkontor nya Sus. 

Huvudentrén kommer att vara öppen alla dagar kl. 7-20 och informationsdisken är öppen vardagar kl. 7-16. 

Illustrerad karta som pekar ut nya huvudentrén på sjukhusområdet i Malmö

Så här tar man sig enklast till huvudentrén på Inga Marie Nilssons gata 47

  • Från parkeringshuset på Fritz Bauers gata – kortaste vägen är att följa Inga Marie Nilssons gata runt och sedan mellan de nya byggnaderna till huvudentrén. 
  • Från Södervärn – gå in på sjukhusområdet och följ Inga Marie Nilssons gata mellan de nya byggnaderna till huvudentrén. 
  • Från station Triangeln, hållplats Tandvårdshögskolan och med bil – gå/kör in på sjukhusområdet via Jan Waldenströms gata, sväng vänster på Inga Marie Nilssons gata. Där finns möjlighet att stanna till med bil. 

Senast uppdaterad: 13 maj 2024