Gå till sidans innehåll

Region Skåne

Odontologisk Forskning i Region Skåne (OFRS)

I Region Skåne bedrivs odontologisk forskning med målet att lösa hälsoproblem relaterat till tandvård och oral hälsa, samt att identifiera faktorer som leder till förbättrad patientsäkerhet.

Händer håller i en skena för tänder.

Forskningsanslag

Du kan ansöka om odontologiskt forskningsanslag för år 2025 som stöd för klinisk och patientnära odontologisk forskning.

Anslag och ansökan av forskningsmedel

Läs mer och ansök om odontologiskt forskningsanslag, och se vilka andra forskningsanslag som finns i Region Skåne.

Ledigkungörelse Forskningsanslag 2025 (pdf, nytt fönster)

Skapades för att uppnå samverkan

Odontologisk forskning i Skåne (OFRS) skapades för att uppnå samverkan mellan den offentliga och privata tandvården samt den odontologiska fakulteten på Malmö universitet och området oral hälsa på Högskolan Kristianstad. Genom OFRS skapas en samlad forskningsinsats där akademin och tandvården tillsammans definierar forskningsfrågorna och samarbetar i genomförandet av kliniska studier. 

Ansökan styrs av arbetsgrupp

Processen för ansökan och vetenskapliga bedömningar inom OFRS styrs av en arbetsgrupp som baserar sitt arbete på den odontologiska forskningsplanen. I arbetsgruppen finns representanter från Region Skåne, Malmö universitet, Högskolan Kristianstad, Folktandvården Skåne och den privata tandvården i Skåne. Beslut om tilldelning fattas av Region Skåne.

Kontakt

Vid frågor om OFRS, forskningsanslag eller annat inom odontologisk forskning, kontakta ofrs@skane.se.

Senast uppdaterad: 22 januari 2024

Fick du hjälp av informationen på denna sida?