Gå till sidans innehåll

Möt Region Skåne

Här kan du läsa mer om det livsviktiga arbete som görs av Region Skånes medarbetare.

Vi måste se hela människan

På Vårdcentralen Svalöv är några av nyckelorden att lära känna patienterna, att se hela människan och att ha kontinuitet.

Vårdcentralen – sök hit i första hand

Genom din vårdcentral får du hjälp med stort och smått. Det är hit och till 1177 du i första hand vänder dig.

”Jag vet aldrig hur dagen kommer att bli eller vem jag kommer att möta”

För den som drabbas av en livshotande sjukdom eller olycka är det självklart att ringa 112. Bakom varje samtal till nödnumret finns en hel vårdkedja som ser till att patienterna får rätt vård.

Därför kan väntan på akuten kännas lång

Region Skånes akutmottagningar är till för människor som är så sjuka eller skadade att de behöver vård omedelbart.

Hans fängslas av forskning

Drivkrafterna är nyfikenhet och viljan att hjälpa människor. Nu har forskaren och patologen Hans Brunnström bidragit till ny forskning som ger bättre diagnostik vid lungcancer.

Petter sprider gjädje

Personer med funktionsnedsättning har ofta svårare att ta sig in på arbetsmarknaden. För Petter Holmqvist blev jobbet på onkologens administration i Lund vägen ut ur arbetslösheten. En vinst för både

Nicklas trivs med utmaningar inom ambulans

Nicklas Jakobsson är en drivande kraft bakom nya idéer kring ambulansfordon i Skåne. Nu kan de nyfödda barnen med behov av intensivvård transporteras med ambulans.

Anna drivs av att bygga nytt

Anna Gamalielsson har arbetat i olika roller kopplade till testning inom IT de senaste 17 åren. Sedan drygt ett år tillbaka bygger hon upp ett testcenter från grunden i Region Skåne.

En ren miljö där alla kan vara trygga

Smittstädarna arbetar för att förhindra smittspridning i vårdens lokaler och utgör en viktig länk i vårdkedjan. Andrea Szecsenyi arbetar som smittstädare på Sus i Lund.

Senast uppdaterad: 16 juni 2023

Fick du hjälp av informationen på denna sida?