Gå till sidans innehåll
Två byggliftar mot himlen

Bygg- och fastighetsutveckling

För att möta framtidens behov genomför Region Skåne flera stora satsningar inom hälso- och sjukvården och infrastruktur för kollektivtrafiken.

Utvecklar Region Skånes fastigheter

Regionfastigheter utvecklar Region Skånes fastigheter. Vi förvaltar drygt 1 miljon kvadratmeter i egna fastigheter och ansvarar för fastighetsdrift och fastighetsunderhåll. Dessutom hyr vi cirka 500 000 kvadratmeter runt om i Skåne av andra fastighetsägare.

Bygger om och nytt 

Regionfastigheter ansvarar också för all om- och nybyggnation av Region Skånes lokaler. Just nu gör vi de största investeringarna någonsin på sjukhusområdena i Skåne. Samtidigt har vi byggt ut infrastrukturen med en tågservicedepå i Hässleholm, en spårvagnsdepå i Lund och planerar för flera nya bussdepåer.  

Förvaltning, teknik och bygg

Vi är drygt 400 medarbetare med bred och stark kompetens inom byggprojektledning, teknik och fastighetsförvaltning. Vårt arbete bidrar till ständigt bättre förutsättningar för vård, trafik och utveckling i Region Skåne.

Riktlinjer för byggprojekt och fastighetsförvaltning

Hitta styrdokument och instruktioner som leverantörer och andra samverkansparter ska ta hänsyn till vid arbeten i, eller drift av, Region Skånes fastigheter.

Senast uppdaterad: 3 augusti 2023

Fick du hjälp av informationen på denna sida?