Gå till sidans innehåll

Region Skåne

Skånetrafiken

Skånetrafiken är en förvaltning inom Region Skåne och en av Sveriges största kollektivtrafikmyndigheter med uppdraget att erbjuda hållbara resor till alla som bor, verkar och reser i Skåne.

En välkomsthälsning från Maria Nyman, trafikdirektör Skånetrafiken.

Som trafikhuvudman för kollektivtrafiken i Skåne är våra huvuduppgifter att utveckla, planera, upphandla, informera och marknadsföra kollektivtrafiken.

Varje dag gör människor cirka 465 000 resor med någon av våra 14 000 dagliga turer med buss och tåg samt 5 000 serviceresor – till jobbet, familjen och vännerna. Budgeterade biljettintäkter 2022 uppgår till 2,56 miljarder kronor och vi är cirka 450 medarbetare med visionen att erbjuda världens bästa resa.

Välkommen ombord!

Så går din introduktion till

För att du ska få en så bra start som möjligt i ditt nya jobb på Skånetrafiken kommer du att få en introduktion till ditt nya arbete och till din arbetsplats. Hur introduktionen kommer att se ut just för dig beror på vilken roll du har och vilket affärsområde eller avdelning du tillhör.

Under någon av dina första månader hos oss kommer du att bjudas in till Skånetrafikens gemensamma introduktionsdag. Där kommer du att få möjlighet att träffa vår trafikdirektör, förvaltningsledningen, andra nyanställda och många fler. Under den här dagen får du veta mer om vår vision, värderingar och annat som du behöver veta som nyanställd.

Hör av dig till din blivande chef om du har några funderingar. Vi ser fram emot att lära känna dig! 

Så utvecklas du hos oss

Skånetrafikens vision ”världens bästa resa" ger en tydlig bild av vad vi strävar efter. För att lyckas sätter vi våra medarbetare och deras utveckling i centrum.

När våra medarbetare utvecklas, utvecklas Skånetrafiken och vi kan tillsammans staka ut riktningen för framtidens kollektiva mobilitet som gör det enkelt att resa hållbart. 

Vi välkomnar dig till en arbetsplats som uppmuntrar kunskapsdelning och lärande, en arbetsplats där bra personligt ledarskap är viktigt i en atmosfär som präglas av nyfikenhet och mod och innovationslusta. Detta är en arbetsplats där du kan göra skillnad för våra kunder och är med och formar Skånes framtid.

För att få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt uppdrag sätter du och din chef upp mål i ett målkort eller i en handlingsplan – du är en del av helheten och behövs. Det är viktigt att du trivs och utvecklas tillsammans med oss.

Senast uppdaterad: 7 maj 2024

Fick du hjälp av informationen på denna sida?