Gå till sidans innehåll

Region Skåne

Skadekonto

Alla verksamheter kan få ersättning från skadekontot för skador på och förluster av lös egendom som värderas från 50 000 kronor och uppåt.

Observera att skadekontot inte gäller för våra dotterbolag och egendomsstiftelser.

Hur hög ersättningen blir beror på hur många skador som anmäls under året. Det finns en ersättningspott på cirka tre miljoner kronor per år. Skada regleras i samband med årsbokslutet.

Fyll i formuläret nedan och skicka in skadeanmälan. Skadeanmälan går till den centrala försäkringsfunktionen. Er kontaktperson i försäkringsfrågor på er förvaltning kan stötta er med anmälan.

Den låga självrisken på 50 000 kronor gäller inte byggnadsskador, förbrukningsmaterial och skador på grund av förslitning, korrosion eller liknande. Vid skada på lös egendom som trafikförsäkringspliktiga motorfordon och släp gäller den vanliga motorfordonsförsäkringen.

De exakta bestämmelserna framgår av villkor för skadekonto.

Inrapportering av skada

Den här funktionen kräver att din webbläsare tillåter nödvändiga cookies. Ändra inställningar i din webbläsare och försök igen, eller prova en annan webbläsare.

Har annan förvaltning drabbats?


Är skadebeloppet verifierat?


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter

Senast uppdaterad: 7 mars 2024

Fick du hjälp av informationen på denna sida?