Gå till sidans innehåll

Grafik

Region Skåne använder grafik för att förenkla budskap och hålla samman det visuella uttrycket. I sociala medier används olika grafiska element, och det finns en särskild manual med färgställning för grafer och diagram.

Ikoner

Ikoner är ett universellt språk som kompletterar det skrivna ordet och guidar mottagaren rätt eller förstärker ett budskap. Inom Region Skåne används Remix Icons ikonbibliotek.

Remix Icon (remixicon.com)

Medarbetare kan även använda ikonerna i Microsofts ikonbibliotek som finns Region Skånes Office365-program. Observera att det enbart är tillåtet att använda Microsofts ikoner och inte deras utbud av bilder, skalgubbar, dekaler, illustrationer eller tecknade personer.

Diagram och grafer

Med infografik blir komplex kommunikation mer överskådlig. Region Skåne har särskilt framtagna mallar för diagram och grafer. Mallarna finns tillgängliga i Region Skånes Office365-program.

Tillgängliga grafer och diagram: riktlinjer och exempel (pdf, nytt fönster)

Grafiska element

Region Skånes grafiska element som färgplattor och former är framtagna för att lyfta och knyta samman Region Skånes innehåll i sociala medier. Ett enhetligt och tydligt visuellt språk i Region Skånes sociala medier underlättar för våra följare att ta emot innehållet.

De grafiska elementen kan vid behov även användas i externa kommunikationsinsatser som syns till exempel på digitala skärmar.

Grafik för sociala medier: Manual och riktlinjer (pdf, nytt fönster)

För att få tillgång till de grafiska elementen kontakta visuellateamet@skane.se.

Senast uppdaterad: 14 mars 2024

Fick du hjälp av informationen på denna sida?