Gå till sidans innehåll

Region Skåne

Anmäl kommersiell kollektivtrafik

Kommersiell kollektivtrafik ska anmälas till Region Skånes förvaltning Skånetrafiken. Trafikföretag har skyldighet att senast 21 dagar före trafikstart anmäla trafiken till Region Skåne. Samma gäller innan trafiken eventuellt avslutas.

Anmälan sker antingen via anmälningsformuläret eller via anmälningsblankett som fylls i och skickas med e-post eller post till Skånetrafiken. Postadressen du ska använda står på blanketten.

Anmälningsblankett (pdf, nytt fönster)

Information till Samtrafiken

Enligt kollektivtrafiklagen ska Samtrafiken alltid underrättas om trafikutbud, turer och tider för den kommersiella trafiken. Även här gäller regeln om 21 dagar före trafikstart.

Trafik över flera län

För trafik som sker över flera län räcker det att anmäla till en myndighet. Mottagaren förmedlar vidare till övriga berörda.

Tågtrafik

För att bedriva tågtrafik så gäller särskilda villkor för tillträde och trafikering av järnvägsnätet. Mer information om detta finns hos Trafikverket.

Anmäl kommersiell kollektivtrafik

Den här funktionen kräver att din webbläsare tillåter nödvändiga cookies. Ändra inställningar i din webbläsare och försök igen, eller prova en annan webbläsare.

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter

Senast uppdaterad: 3 augusti 2023

Fick du hjälp av informationen på denna sida?