Gå till sidans innehåll
Publicerad: 3 april 2024

Region Skåne bjuder in allmänheten till nya vårdbyggnaden i Malmö

Snart flyttar Skånes universitetssjukhus in i den nya vårdbyggnaden på sjukhusområdet i Malmö. Många är säkert nyfikna på hur det ser ut inuti det nya huset. Därför bjuds nu allmänheten in till en chans att uppleva byggnaden innan den tas i full drift.

Nyfiken på hur det ser ut inuti? Allmänheten bjuds in till en förhandstitt innan verksamheten kör igång för fullt i den nya vårdbyggnaden på sjukhusområdet i Malmö.

Många är säkert nyfikna på hur det ser ut inuti det nya huset. Därför bjuds nu allmänheten in till en chans att uppleva byggnaden innan den tas i full drift. 

Den 27 april finns möjlighet att bli en av de första som får gå in i den nya huvudentrén och se hur det ser ut i en operationssal, på en intensivvårdsavdelning, vårdavdelning eller en mottagning. 

Experter guidar och berättar 

– Det är en möjlighet att på nära håll få uppleva Sveriges modernaste sjukhusmiljöer, säger Peter Lanbeck, chef för Programkontor nya Sus, Skånes universitetssjukhus. 

Längs en markerad slinga inne i den nya vårdbyggnaden erbjuds en rundtur där experter längs vägen berättar om de nya lokalerna och tankarna bakom funktion och utformning. 

Redan den 6 maj flyttar intensivvårdsavdelningen in i den nya vårdbyggnaden, tätt följd av vårdavdelningarna som flyttar in den 7 maj.  

Obligatorisk anmälan  

Öppet hus den 27 april är gratis men antalet platser är begränsat. Allmänheten anmäler sig via länken nedan. Bekräftelsen på anmälan måste visas upp vid entrén vid besöket. 

Öppet hus 
Tid: Lördag 27 april klockan 10.00-14.00 
Plats: Inga Marie Nilssons gata 47, Malmö 
Anmälan: Öppet Hus 27 april, Inga Marie Nilssons gata 47, Malmö (qondor.com) (egencia.qondor.com) 

Senast uppdaterad: 3 april 2024