Gå till sidans innehåll

Karriär och utveckling

Region Skånes storlek och bredd ger dig möjlighet till både yrkesmässig och personlig utveckling. Du utvecklas genom lärande i det dagliga arbetet men även genom att delta i kurser och utbildningar.

Kompetensutveckling och utbildning

Förväntningarna på en professionell och tillgänglig service ökar från invånare, kunder och patienter. Därför är kompetensutveckling en viktig fråga och en investering i en god och säker verksamhet och i ett hållbart arbetsliv.

Region Skånes storlek och bredd ger dig både yrkesmässig och personlig utveckling. Du utvecklas genom lärande i det dagliga arbetet men även genom att delta i kurser och utbildningar.

Vidareutbildning

Som sjuksköterska kan du i vissa fall få möjlighet att vidareutbilda dig och samtidigt få lön.

Utbildningslön innebär att du behåller din grundlön under studietiden, motsvarande den procent du studerar. Efter avslutad utbildning höjs din lön med 2 500 kronor (utifrån den lön du hade innan utbildningen påbörjades). Den förvaltning som du är anställd i prioriterar inom vilka specialiteter och vilka medarbetare som ska erbjudas utbildningslön – utifrån de behov som finns.

Utbildningsanställning innebär att du får full lön, arbetar halvtid och studerar på halvtid. Dessa tjänster annonseras på skane.se/jobb och kan sökas av alla oavsett anställning i Region Skåne och den aktuella förvaltningen eller ej. Ett grundkrav för att komma i fråga för en utbildningsanställning som sjuksköterska är kravet att du redan har arbetat minst två år som sjuksköterska.

Senast uppdaterad: 21 april 2023

Fick du hjälp av informationen på denna sida?