Gå till sidans innehåll

Sommarjobba i Region Skåne

Region Skåne erbjuder sommarjobb för dig som är 18–25 år och folkbokförd i Skåne, ingen förkunskap krävs. Under fyra veckor i sommar kan du att arbeta hos oss och få en inblick i några av våra 300 olika yrkesroller.

Region Skåne vill ge dig som är mellan 18 och 25 år en ny erfarenhet och ett värdefullt sommarjobb som kan bidra till en kunskap om Region Skånes varierade arbetsområden, en referens för framtida jobb och varför inte ett nytt perspektiv på framtida utbildnings- och yrkesval.

Sommarjobben har inga krav på examen eller arbetslivserfarenhet. Önskvärt är att du är nyfiken, noggrann, social samt har datorvana. Det finns enskilda uppgifter som kräver B-körkort. 

Ta möjligheten du också att bli en sommarjobbare hos Region Skåne

För att söka sommarjobb inom Region Skåne ska du:

  • vara 18–25 år, du ska ha fyllt 18 vid anställningens start
  • vara folkbokförd i Skåne och ha svenskt person- eller samordningsnummer
  • goda kunskaper i svenska

Hur och när får jag besked?

För att alla ska ha lika stor chans att få ett sommarjobb lottar vi ut platserna, det brukar dock vara många fler som söker än jobbplatser. Du får besked senast i slutet av maj via epost om du har fått plats eller inte. I denna rekrytering prioriteras du som inte hade en anställning som sommarjobbare hos Region Skåne 2022.

När?

Region Skåne erbjuder sommarjobb under två perioder om vardera fyra veckor under sommaren. Arbetstiderna kan variera inom våra förvaltningar, men du får max arbeta åtta timmar per dag i högst fyra veckor. Du förväntas arbeta heltid varje måndag till fredag under perioden som du blir anställd. 

Period 1:19 juni-16 juli
Period 2:17 juli-13 augusti

Lön?

Du har avtalsenligt lön.

Sommarjobb under handledning

Sommarjobbet utförs med handledning av erfaren personal, vilket ger dig en inblick i hur arbetet fungerar. Det förväntas att du är närvarande och att du utifrån dina förmågor deltar och tar möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter.

Var?

Sommarjobb erbjuds inom: 

  • kontorsmiljö
  • vårdmiljö
  • event
  • i strövområden och andra utomhusmiljöer, med flera

Alla yrkesområden kan inte erbjudas på alla orter. De platser och perioder som finns att söka på respektive ort ser du när du gör dina val.

Ansökan

Ansökan har stängt för i år. 

Senast uppdaterad: 21 april 2023

Fick du hjälp av informationen på denna sida?