Gå till sidans innehåll

Digitala studiebesök

Vi vill gärna visa dig allt spännande som vi jobbar med i Region Skåne, men i många av våra verksamheter kan det vara svårt att hälsa på live. Här ger vi dig därför chansen att besöka några av våra verksamheter och få en inblick i några av Region Skånes 300 olika yrkesroller genom digitala studiebesök. Välkommen till oss!

Häng med när skådespelaren Sissela Benn och programledaren Dante Zia tar med dig på studiebesök i några av Region Skånes olika verksamheter.

Digitalisering IT och MT

Häng med när Sissela Benn tar med dig på studiebesök på Digitalisering IT och MT - förvaltningen som har i uppdrag att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö. Digitalisering IT och MT ska dessutom ge stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården samt alla andra verksamheter inom Region Skåne. Alla behov av digitalisering och införande av nya arbetssätt behöver mötas med hög kvalitet och säkerhet.

Sissela träffar spännande och lite nya yrkesroller och definitivt drivna kollegor – många som behövs både idag och i framtiden. Hon träffar bland annat medicintekniker, systemutvecklare, systemansvarig och en så kallat tekniksprångare. Vidare träffar hon en chefsläkare som jobbar med både vård och teknik, en som är ansvarig för cybersäkerhet, en testare, en business analyst och en tjänstedesigner. Vill du veta mer om vad dessa kompetenta personer gör och många fler? Då vill du inte missa detta digitala studiebesök!

Regionservice

Sissela Benn tar med dig på studiebesök över halva Skåne för att besöka olika verksamheter inom förvaltningen Regionservice. Regionservice ansvarar för serviceområden som bland annat lokalvård, måltider, rekrytering, transport av patienter, men också transport av olika sorters gods och material över hela Skåne.

Under detta studiebesök får du möta engagerade, kompetenta och stolta kollegor som tillsammans arbetar för att frigöra mer tid för vården och ge vårdpersonal bästa möjliga förutsättningar att fokusera på sin kärnverksamhet – att vårda patienter. Här träffar Sissela en kock, en matkreatör, köksbiträden, fordonsförare, patienttransportörer, vaktmästare, en servicevärd, rekryterare och en mängd olika teamledare inom dessa områden. Sissela får dessutom träffa nya robotar. Häng med så får du reda på mer!

Helsingborgs lasarett

Helsingborgs lasarett är ett akutsjukhus med verksamhet dygnet runt. Hit kommer patienter som är i behov av specialiserad akutsjukvård, förlossningsvård och planerade operationer från hela nordvästra Skåne. Här genomförs över 170 000 läkarbesök under ett år utav sjukhusets dryga 3000 medarbetare. Följ med till några av verksamheterna där du bland annat får träffa undersköterskor, barnmorskor, specialistsjuksköterskor och specialistläkare, en fysioterapeut, en steriltekniker, en dietist och dessutom en specialpedagog/lekterapeut.

Bild och funktion

Dante tar med dig på studiebesök i en av Skånes universitetssjukhus mest high tech verksamheter - Bild och funktion. Här får du bland annat möta vårdens detektiver (biomedicinska analytiker), undersköterskor, radiografer och röntgensjuksköterskor som jobbar med att rädda hjärnor. Med hjälp av olika avancerade apparater och maskiner tar vi reda på hur vi bäst kan hjälpa personer med komplicerade sjukdomar att må bättre. På Bild och funktion gör vi cirka 420 000 undersökningar varje år och varje dag tar vi emot ungefär 1 500 patienter.

Psykiatrin i Lund och Malmö

Dante tar med dig på studiebesök på två av de totalt 140 mottagningar och avdelningar inom Psykiatri i Skåne – Vuxenpsykiatri i Lund (VUP) och Barn- och Ungdomspsykiatri i Malmö (BUP). Här får du bland annat möta yrkesgrupperna skötare, peer support (experter med egen erfarenhet), psykologer, kuratorer, medicinsk sekreterare, samt sjuksköterskor och läkare. Med hjälp av samtal, rådgivning, utredning och behandling som främsta verktyg kan de få personer med ångest och oro, tvångstankar, depressioner och ätstörningar att må bättre psykiskt.

Relevanta utbildningar

Tycker du att det verkar spännande att jobba inom någon av de verksamheter som du har sett i de digitala studiebesöken? Det finns flera vägar att gå för att utbilda dig till dessa yrken.

Senast uppdaterad: 18 september 2023

Fick du hjälp av informationen på denna sida?