Sista ansökningsdatum 2020-11-04 Sök jobbet

Specialistläkare inom oftalmologi, VO ögon i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) är ett av Region Skånes stora akutsjukhus. Här bedrivs akutsjukvård under dygnets alla timmar av kvalificerade och engagerade medarbetare. CSK har det stora sjukhusets resurser och det mindre sjukhusets närhet och samhörighet.

Ögonmottagningen är en liten mottagning med ett sextiotal medarbetare. På kliniken finns en bred kompetens och goda möjligheter till handledning och kompetensutveckling. Vi bedriver en mottagningsverksamhet och operationsverksamhet i våra egna lokaler. På mottagningen finns modern teknisk utrustning.

Arbetsuppgifter

Är du en driven specialistläkare inom oftalmologi som vill utveckla ögonsjukvården? Välkommen till oss på ögonmottagningen på Centralsjukhuset i Kristianstad!

- Det är en liten klinik men med stora möjligheter till utveckling. Vi har ett gott samarbete mellan kollegorna och hälsar dig välkommen att bli en del av detta, säger Margareta Sköld, överläkare och studierektor på kliniken.

Den operativa verksamheten inkluderar bland annat kataraktkirurgi och polikliniska operationer. På mottagningen arbetar flertalet olika yrkesprofessioner, så som läkare, sjuksköterskor, ortoptister, optiker, undersköterskor, medicinska sekreterare och administratörer.

Hos oss finns det ett aktivt förändringsarbete med stort engagemang och drivkraft i samtliga yrkesgrupper. Mottagningen arbetar teambaserat och de olika teamen utvecklas och förbättras ständigt. I din roll kommer du även att ingå i verksamhetens jourberedskap som bedrivs under vardagar till kl. 18.00 och på helger mellan kl. 11.00-15.00.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är specialistläkare inom oftalmologi med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Alla subspecialiseringar kan vara av intresse, men särskilt söker vi efter glaukomintresserad eller medicinsk retinaintresserad läkare. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

För att trivas i rollen behöver du tycka om att arbeta i team och du ser det som en självklarhet med ett gott bemötande mot patienter, deras närstående och medarbetare. Du är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Skånes sjukhus nordost är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar och omfattar Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och Hässleholms sjukhus. Våra 2 600 medarbetare driver och utvecklar hälso-och sjukvården i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. CSK är ett akutsjukhus med verksamhet dygnet runt och vi erbjuder specialiserad vård inom många olika specialiteter. På Hässleholms sjukhus bedriver vi ortopedi, närsjukvård med rehabilitering. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet