Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterska till Vårdcentralen Ramlösa

Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad och driven sjuksköterska med fokus på patienten? Vill du utvecklas både i din profession och som person? Välkommen med ansökan till Ramlösa Vårdcentral.

Vårdcentralen Ramlösa har hög tillgänglighet för de drygt 10 000 listade patienterna genom öppen mottagning, telefon och internetrådgivning. Vi är 35 anställda i olika yrkeskategorier såsom läkare, sjuksköterska, distriktssköterska, undersköterska, medicinsk sekreterare, fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist, psykolog, psykoterapeut samt kurator. Vårdcentralen har även specialmottagningar för barnhälsovård, diabetes, astma/KOL och rökavvänjning. Ramlösa ligger i den södra delen av Helsingborg och det finns bra tåg- och bussförbindelser. Arbetsmiljön är mycket bra och medarbetarna tar stort ansvar för verksamhetens kvalité och den sociala miljön.

En hörnsten i arbetssättet på vårdcentralen är öppen mottagning varje förmiddag. Patienten är delaktig och svarar på frågor i väntrummet via ett nytt digitalt anamnesverktyg som sjuksköterskan har som underlag för triagering på plats. Detta arbetssätt upplevs positivt av både medarbetare och patienter samtidigt som vi tar tillvara all kompetens på vårdcentralen. Här satsar vi på att personalen ska trivas och frihet under ansvar är en tydlig devis.

Den offentliga primärvården i nordvästra Skåne driver gemensamma utvecklingsprojekt för att ge medarbetarna moderna verktyg för högre patientsäkerhet, bättre arbetsmiljö och en rimlig resursanvändning. Vårdcentralen Ramlösa var till exempel först ut med att använda taligenkänning vilket nu används av cirka hälften av medarbetarna på för att dokumentera i journalen direkt.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Enhetschef Anna-Carin Persson.

Arbetsuppgifter

Vi behöver utöka sjuksköterskebemanningen och därav söker vi på Vårdcentralen Ramlösa en ny kollega. Vill du ingå i vårt härliga team?

Hos oss har du en betydelsefull roll och vi tar tillvara på din kompetens. Du arbetar med allt från hälsoförebyggande åtgärder till att ta hand om akut sjuka människor. Du jobbar med medicinsk rådgivning och bedömningar, främst via triagering på öppenmottagning. Arbetssättet upplevs mycket positivt och stimulerande för medarbetarna. Telefonrådgivningen är en liten del av arbetet. I arbetsuppgifterna ingår även omläggningar, injektioner, blodtryckskontroller med mera.

Som sjuksköterska ingår du i teamet där vi fördelar arbetsuppgifter efter kompetens och arbetsbelastning så att alla kan bidra till att hjälpa patienten på ett bra sätt. Vi som arbetar här idag värdesätter vårt fina samarbete som skapar en god arbetsmiljö och patientsäker vård. Tjänsten är förlagd helgfria vardagar.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Vi ser gärna att du har erfarenhet av rådgivning och triagering och att du är van vid att ta eget ansvar. Tidigare arbete inom primärvården är meriterande, Vi ser det även som en fördel om du tidigare har arbetat i journalsystemet PMO.

Som person söker vi dig som är positiv och har ett stort intresse för utveckling, lärande och självklart primärvård! Att samarbeta är något du trivs med samt att du har en vilja att dela med dig av dina egna förmågor och kompetenser. Övriga egenskaper hos dig som vi värdesätter är att du är stresstålig, flexibel samt öppen för utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering sker löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Primärvården erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 100 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus
kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.