Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Utvecklare, vik, till konst och livsmiljö i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

I Skåne finns ett brett och rikt kulturutbud med flera verksamheter som utmärker sig såväl nationellt som internationellt. Tillsammans med Skånes kommuner, ett starkt föreningsliv och professionellt kulturliv har Region Skåne under lång tid byggt upp en basstruktur som gör att Skåne har en stark ställning i svenskt kulturliv. Skåne är också en del av Öresundsregionen som är Nordens största och mest tätbefolkade storstadsområde med cirka 3,6 miljoner människor, varav en tredjedel bor i Skåne. Region Skånes kulturförvaltning arbetar på uppdrag av kulturnämnden och har cirka 30 medarbetare. Tjänsten är placerad på enheten konst och livsmiljö. Enheten har åtta medarbetare med ett brett uppdrag med inriktning på scenkonst, bildkonst, form och design. Enheten arbetar också med främjandet av kulturella och kreativa näringar och internationella frågor. Vårt arbete är processinriktat i nära samarbete med övriga funktioner på förvaltningen.

Arbetsuppgifter

Är du drivande, initiativrik och gillar att arbeta i team? Har du vana av att arbeta strategiskt? Då kan du vara den vi söker! Vi välkomnar en utvecklare för ett vikariat fram till 2020-06-30.

Bild- och formområdet i Skåne är betydelsefullt och i flera avseende ledande i landet med flera institutioner och ett stort antal fria aktörer. I rollen som utvecklare hos oss arbetar du i huvudsak med handläggning inom bildkonst, form och design. Dina arbetsuppgifter består av att handlägga och följa upp bidragsgivning som tillsammans med andra strategiska insatser syftar till att stärka området bild, form, arkitektur och design i Skåne. Du har ett nära samarbete med kollegorna inom enheten och förvaltningen.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom kulturområdet eller annat område som bedöms relevant för tjänsten. Erfarenhet från arbete i en politisk organisation ser vi som mycket meriterande. För tjänsten är det även viktigt att du har kunskap om och intresse för bildkonst, form och design, men också samhällsfrågor i stort.

Vi ser att du är drivande och van vid att arbeta självständigt samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är van vid ett skiftande tempo och kan arbeta med flera parallella projekt. Då frågorna vi arbetar med ofta befinner sig i gränsområden till andra konstområden och samhällsfrågor är det av stor vikt att du har förmåga att interagera med andra intressenter och verksamhetsområden. Vidare ser vi att du är flexibel, lösningsorienterad och analytiskt lagd. Du har även lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift och har lätt för att knyta kontakter.

Arbetsplatsen är förlagd till Malmö, men då resor över hela Skåne är vanligt förekommande är B-körkort önskvärt.

De första intervjuerna är planerade till den 10 oktober. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Region Skånes kulturförvaltning initierar och driver utvecklingsarbete på uppdrag av kulturnämnden. En del av arbetet är att handlägga, följa upp och utvärdera verksamhetsbidrag och utvecklingsmedel. Andra centrala områden handlar om omvärldsbevakning, kommunikation, nationella och internationella kontakter och nätverk.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.