Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Enhetschef till intensivvårdsavdelning och uppvakningsenhet i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Helsingborg, sundets pärla, är belägen på bästa läge i Öresundsregionen med närhet och goda förbindelser till såväl Helsingör som till Ängelholm, Landskrona, Lund och Malmö.
Helsingborgs lasarett är ett av Region Skånes fyra akutsjukhus. Här bedrivs kvalificerad akutsjukvård under dygnets alla timmar. Lasarettet är den största hälso- och sjukvårdsproducerande enheten i Nordvästskåne och erbjuder invånarna vård inom de flesta specialiteter.

Intensivvårdsavdelningen i Helsingborg bemannar intensivvårdsavdelningen (IVA),
uppvakningsenheten (UVA), tryckkammare och smärtenhet. IVA är en allmän intensivvårdsavdelning med åtta platser för patienter från nordvästra Skåne. UVA är öppen dygnet runt med 17 övervakningsplatser, varav två platser framförallt används till att övervaka barn. IVA och UVA bedriver kvalificerad intensiv- och postoperativ vård. Enheten är en resurs för olika verksamheter på det egna sjukhuset och samarbetar med övriga intensivvårdsavdelningar i Region Skåne.

Vi är drygt 110 medarbetare fördelade på intensivvårdssjuksköterskor, allmänsjuksköterskor, undersköterskor, anestesiologer och medicinska sekreterare. Anestesiologerna leds av en sektionsansvarig läkare. Till avdelningen är också sekreterare, chefsstöd, sjukgymnast/fysioterapeut och en kurator knutna.

Varje vecka kan du följa en av våra medarbetare på Helsingborgs lasaretts Instagramkonto https://www.instagram.com/helsingborgslasarett/. Där får du ta del av vardagen på vårt sjukhus och lära dig mer om olika verksamheter. Följ oss gärna!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har lusten och viljan att leda IVA och UVA vid Helsingborgs Lasarett i ett delat ledarskap!
Ni är två enhetschefer som har ett gemensamt övergripande ledningsansvar för verksamhet, ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö. I ditt verksamhetsansvar som enhetschef ingår att leda, planera och utveckla verksamheten. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Vidare fattar och genomför du beslut samt följer upp resultat och rapporterar till områdeschefen, vilken du är direkt underställd. Som enhetschef har du även ett tätt samarbete med sektionschefen.
Att arbeta i ett delat ledarskap ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Det innebär även stora möjligheter för dig och din kollega att stötta och komplettera varandra samt skapar mervärde för verksamheten och medarbetarna, men även för er själva.

En viktig del i rollen är att coacha och stödja medarbetarna samt ta till vara och utveckla deras kompetens och engagemang. Det innebär att ditt ledarskap kräver närvaro för att se såväl individens som gruppens behov och prestationer och du arbetar kontinuerligt med medarbetarutveckling/coachning för att skapa förutsättningar för medarbetarna att kunna arbeta på ett professionellt sätt.

Vi gör verkligen skillnad varje dag för våra patienter och jag som chef får möjligheten att leda, strukturera och utveckla avdelningen tillsammans med medarbetarna. Vi är en fantastisk enhet med hög kompetens och erfarenhet. Vi ställer upp för varandra och har en härlig sammanhållning. Här på IVA arbetar vi tight i team med patienten i centrum och respekt och omtanke genomsyrar verkligen vår verksamhet säger Wiveca, enhetschef på IVA i Helsingborg.

Vi vill ge dig goda förutsättningar i din nya roll som enhetschef och kan därför erbjuda dig utbildning som du behöver för att klara uppdraget.

Kvalifikationer

För att lyckas på denna position behöver du vara trygg och landad i din chefsroll och drivas av att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö. Du har en förmåga att se helheten och att fatta samt genomföra beslut. Som chef har du ett tillitsbaserat ledarskap, är närvarande, lyhörd och har ett coachande förhållningssätt. Det skapar förutsättningar för att entusiasmera och tillvarata medarbetarnas kompetens genom delaktighet, dialog och att arbeta för en god arbetsmiljö. Vidare har du lätt för att samarbeta, är kommunikativ samt har ett genuint intresse för människor vilket medför att du har lätt för att skapa goda relationer så väl inom som utom enheten. Som person är du även strukturerad, tydlig och prestigelös. Vi ser gärna att du har kompetens gällande verksamhetsplanering med ekonomi i balans samt lägger stor vikt vid din ledarskapsförmåga, dina personliga egenskaper och att du kan dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.
Att du är en god ambassadör för våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt är en självklarhet.

Du som söker har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Har du chefs- och/eller ledarerfarenhet är meriterande. Vi ser gärna att du är specialistutbildad inom intensivvård, anestesi och/eller operationssjukvård. Vidare är det meriterande om du har genomgått någon form av chefs- eller ledarskapsutbildning.

Har vi väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stor utvecklingsmöjlighet!

Välkommen med din ansökan redan idag, vi tillämpar löpande urval.
Vi ser framemot att lära känna dig!

Inför anställning kommer kontroll att utföras av Belastnings- och misstankeregister.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.