Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Specialistläkare/Överläkare till Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen/LandskronaGör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta med engagerade och trevliga medarbetare på en mindre och fantastiskt välfungerande barn- och ungdomsmedicinsk mottagning? Då är det precis dig vi söker och kan nu erbjuda dig en stimulerande arbetsplats som specialistläkare/överläkare i barn- och ungdomsmedicin på barn- och ungdomsmedicinska mottagningen i Landskrona.

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen i Landskrona ingår i verksamhetsområde Barn- och ungdom i Skånes sjukhus nordväst, som bedriver vård för barn och ungdomar vid sjukhusen i Helsingborg, Landskrona och Ängelholm. I Helsingborg finns förutom mottagningsverksamhet även barn och ungdomsmedicinsk akutmottagning, barn och ungdomsavdelning, neonatalavdelning och dagvårdsavdelning. Vid sjukhusen i Ängelholm och Landskrona finns det två öppenvårdsmottagningar. Inom verksamhetsområdet ingår även enheter för föräldra- barn och ungdomshälsovård. Totalt är vi ca 250 medarbetare inom verksamhetsområdet med bredd från prematurfödd till nästan vuxen och från hälsovård till högspecialiserad sjukvård.

Den barn- och ungdomsmedicinska mottagningen i Landskrona består av tre läkare, barnsjuksköterskor, sekreterare, psykologer, samt via verksamhetsområdet som helhet även tillgång till sjukgymnast, dietist , specialpedagog och kurator. Enheten är mycket välfungerande och har goda samarbetsformer med andra vårdenheter. Den präglas av ett gott arbetsklimat där man trivs och gärna stannar länge, vilket också leder till att barnen och ungdomarna får bästa tänkbara vård. Gemensamt arbetar vi på vår arbetsplats med patienten i fokus, för allas lika värde och med arbetsglädje!

-Vi är en välfungerande mottagning på alla plan med korta beslutsvägar och högt i tak!
Här jobbar läkare, sjukgymnast, psykolog och dietist tillsamman i team för att ge bästa möjliga vård åt våra patienter. Vi har en glad och positiv stämning med mycket skratt som fyller korridorerna. Säger Maria Sundler som är läkare på mottagningen.

Arbetsuppgifter

Ditt arbete på barn- och ungdomsmottagningen i Landskrona innebär dagtidsarbete med mottagningsverksamhet på specialistnivå inom barn- och ungdomsmedicin för åldrarna 0-18 år. På mottagningen utreds och behandlas barn och ungdomar med bland annat astma, allergiska sjukdomar, buksmärtor, dålig tillväxt, huvudvärk och fetma mm. I tjänsten ingår även allmänpediatriska konsultuppdrag förutom ordinarie tjänstgöring på mottagningen. Du kommer i ditt arbete ha ett nära samarbete med kollegor både inom och utanför det egna verksamhetsområdet för bästa omhändertagande av barnen och ungdomarna.

Kvalifikationer

Du är specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin. Vidare är det ett krav för tjänsten att du har språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Journalsystemet är Melior. Inom en snar framtid kommer Skånes Digitala Vårdsystem (SDV) att införas inom hela Region Skåne.

Vi värdesätter särskilt en god samarbetsförmåga, noggrannhet, flexibilitet, engagemang och ett glatt humör! Du delar också vår värdegrund: välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.