Sista ansökningsdatum 2017-10-27 Sök jobbet

Kommunikatör till Skånetrafiken

Inom enheten Kommunikation är vi 18 personer som arbetar med allt från reklam- och försäljningskampanjer, övergripande kommunikation och informationsaktiviteter till varumärkesstrategier, content och våra digitala kommunikationskanaler för att nå nöjdare och fler kunder inom kollektivtrafiken i Skåne.

Arbetsuppgifter

Är du en skicklig skribent och en god kommunikatör? Har du gedigen erfarenhet av projektledning? Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation med ett starkt varumärke? Du kan i så fall vara den vi söker!

Vi har många nya projekt på gång och behöver därför förstärka vårt lokala team med en erfaren kommunikatör. Du kommer att arbeta nära affärsområde buss med både utvecklingsprojekt och mer löpande arbetsuppgifter. Du får huvudansvaret för att kommunicera Skånetrafikens nyheter och förändringar vid tidtabellsskifte. Du kan bli delaktig i lansering av ny trafik eller ingå i kommunikationssamarbeten med kommunerna. Du blir även ett viktigt stöd till trafikutvecklarna när det gäller mindre förändringar och kommer att vara en varumärkesambassadör i affärsområdets arbete.

Du kommer att arbeta i nära samarbete internt med nyckelpersoner inom och utom avdelningen samt våra samverkanspartners. Eftersom vi jobbar mycket från ax till limpa, och både operativt och strategiskt, behöver du trivas med att arbeta så. Det är även viktigt att du är kvalitetsmedveten och trivs att arbeta parallellt i flera olika team. Du har bra förmåga att driva och organisera projekt samt är van att arbeta mot deadlines och ha budgetansvar. Till stor del handlar arbetet om att tolka information och förenkla den mot kund i enlighet med vår varumärkesplattform, så vi lägger stor vikt vid att du har vana av att omvandla komplex information till att bli enkel och tydlig.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som har relevant utbildning och några års arbetslivserfarenhet inom kommunikation. Du är en van projektledare. Dina kunskaper i svenska språket är utomordentliga och du är en mycket skicklig skribent. Du har goda kunskaper i Officepaketet och gärna kunskaper i Adobe.

Som person är du innovativ, ansvarsfull, kvalitetsmedveten, drivande, strukturerad och prestigelös. Därtill trivs du med att ha många bollar i luften och med att arbeta i team. Viktigt är att du kan leva efter och vara en god ambassadör för våra värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt.
Det räknas som en merit om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation/offentlig förvaltning.

Resor, främst inom Skåne, förekommer i tjänsten. Placering är på huvudkontoret i Hässleholm. Med tåget - 30 minuter från Lund, 40 minuter från Malmö, 1 timme från Helsingborg.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. För att lyckas i rollen tror vi att du är en god ambassadör för våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

På Skånetrafiken är vi cirka 350 anställda som arbetar med allt från verksamhetsutveckling, upphandling, trafikplanering, marknadsföring, färdtjänsthandläggning, IT och kundtjänst. Vi arbetar med att utveckla vår trafik och våra tjänster för att våra kunder, som i dagsläget uppgår till 250 000 om dagen, ska kunna resa på ett enkelt och hållbart sätt. Vi arbetar i en visions- och värderingsstyrd organisation med målet ställt på fler och nöjdare kunder.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet