Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Kontaktsjuksköterska/sjuksköterska till kirurgmottagningen i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Vår kontaktsjuksköterska Carin går i pension efter 14 år på kirurgmottagningen och söker nu hennes efterträdare! Är du sjuksköterska och intresserad av att utveckla vården för kirurgpatienten? Då har vi jobbet för dig!

Kirurgen är en av de största verksamheterna vid Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och består av mottagningsverksamhet med kärl-, NGI-, ÖGI-, URO- och bröst/plastikpatienter. Vidare har vi en onkologisk behandlingsenhet, två vårdavdelningar och en slussavdelning som är knuten till befintliga vårdavdelningar.

Kirurgen är inne i en spännande utvecklande fas med nyöppnade av två elektiva vårdavdelningar, kolorektalkirurgi och urologisk kirurgi. I samband med öppnandet av nya avdelningar startas det upp ett större förändringsarbete för att optimera patientflödet inom mottagningen.

Arbetsuppgifter

Som kontaktsjuksköterska på kirurgmottagningen med inriktning kolorektal, erbjuds du ett självständigt och utvecklande arbete i ett gott arbetsklimat. Arbetet kräver att du är trygg i din yrkesroll och uppskattar att ta egna beslut och arbeta både självständigt och i team.

Som kontaktsjuksköterska följer du patienten under hela vårdförloppet; utredning, behandling och rehabilitering. Kontaktsjuksköterskan planerar och närvarar vid diagnosbesked/nybesök och därefter har uppföljande samtal för att säkerställa att patient förstått given information. Vidare ingår det att delta i multidisciplinära konferenser, utforma individuella vårdplaner tillsammans med patient och övriga i teamet. Som kontaktsjuksköterska ingår det att ha egen mottagningsverksamhet, med bland annat sår- och undertrycksbehandling. Vidare ingår administrativa arbetsuppgifter, telefonrådgivning, säkerställa aktiva överlämningar till andra vårdgivare samt ha kunskap om nationellt vårdprogram och kvalitetsregister.

Arbetet hos oss kräver god interaktions- och kommunikationsförmåga med både patienter och närstående samt övriga professioner i verksamheten. Viss rotation inom kolorektalteamet kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård och som har några års erfarenhet inom yrket. Vi ser det som meriterande om du har vana från arbete på en opererande avdelning samt arbete med cancerpatienter. En merit är om du redan idag har erfarenhet av att jobba som kontaktsjuksköterska och har gått kontaktsjuksköterskeutbildningen, alternativt ställer dig positiv till att gå utbildningen. Goda kunskaper i vårdadministrativa system ses också som önskvärt, likaså om du har gått handledarutbildning och har erfarenhet av att handleda.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Du är duktig på att planera och organisera arbetet i förväg men har en förmåga att prioritera om en akut situation uppstår. Du är noggrann i din sjuksköterskeroll och mån om att ta hand om patienterna utifrån deras olika behov. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Det är viktigt att du kan se relationer i sitt rätta perspektiv och med professionell hållning i mötet med patienter och anhöriga. Du är flexibel och öppen för nya utmaningar och möjligheter. Vi vill att du precis som vi, värdesätter ett arbete som präglas av det egna ansvaret, delaktighet och ett gott samarbete mellan kollegor och närmsta chef. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Välkommen in med din ansökan redan idag.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.