Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterska till neuropediatrik inom VO barnmedicin Malmö

Gör skillnad. Varje dag.


Sektionen för neuro pediatrik inom VO barnmedicin utökar nu med ytterligare en sjuksköterska med fokus på epilepsi och neurologi, och vi hoppas att just du är vår nya kollega!
Inom neuro sektionen finns flera specialinriktade sjukskötersketjänster inriktade mot epilepsi och även en tjänst med inriktning på barn med hjärntumörer. Epilepsi är den vanligaste diagnosen inom barnneurologin. Den största andelen barn sköts helt o hållet i öppenvård. Verksamhetsområdet barnmedicin inom Skånes universitetssjukhus (SUS) bedriver idag verksamhet i både Lund och Malmö och den aktuella tjänsten kommer således att arbeta på båda orterna.

Arbetsuppgifter

Som specialist sjuksköterska är du delansvarig för barn med nydiagnostiserad epilepsi och följer dem under sin behandlingstid. Behandlingstiden kan variera där det för vissa handlar om några år och för andra är det en stor del av barndomen. Då området barnneurologin även innefattar andra diagnoser kommer du också att arbeta med barn med migrän, neuropsykiatriska diagnoser och många andra neurologiska tillstånd.

Rent praktiskt innefattar din roll arbete på mottagning, med egen rådgivning, mottagning och uppföljning av patienter, samt telefonmottagning som en viktig del av arbetet. Du kommer även att utbilda föräldrar och skolpersonal inom området.

Som ny erbjuds du både introduktion och stöttning i din roll för att på ett bra sätt komma in i arbetet. Efterhand sker arbetet mer på egen hand men verksamheten är organiserad så att du arbetar i team där du både har erfarna kolleger, barn neurologer, kuratorer och neuropsykologer.

Denna roll kommer primärt att ha tjänstgöringen i Malmö men även arbete i Lund kommer förekomma.

Kvalifikationer

Det är meriterande med erfarenhet inom neurologi och/ eller erfarenhet av självständigt arbete. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Vi söker dig som har ett stort intresse för barn och som trivs med att arbeta i nära relation till dem du vårdar. Du tycker om att arbeta nära dina kollegor och söker ett arbete där vi ständigt utvecklas tillsammans. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistinriktning inom området Barn och ungdom, eller liknande, med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett behörighetskrav för att arbeta som sjuksköterska hos oss. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Om du har tidigare erfarenhet av självständigt arbete anses detta meriterande och om du har erfarenhet inom neurologi anses detta starkt meriterande.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen in med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.