Sista ansökningsdatum 2019-08-25 Sök jobbet

Konsthandläggare till Regionsfastigheter i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Regionfastigheter ansvarar för ägande och utveckling av Region Skånes fastigheter, för de externa förhyrningar där Region Skåne är hyresgäst, samt för ny- och ombyggnationer.
På uppdrag av Region Skåne kulturförvaltning arbetar Regionfastigheter med Region Skånes konstsamling. Uppdragen omfattar servicetjänster, förvaltning och produktion av konstnärlig gestaltning inom och av Region Skåne finansierade och förvaltade verksamheter, med tonvikt på offentliga rum inom hälso- och sjukvårdsmiljöer. Målet är att konstnärlig gestaltning ska vara en självklar del av Region Skåne och bidra till mer levande, attraktiva och stimulerande miljöer.

Regionfastigheter strävar efter att med konstnärlig gestaltning skapa en estetisk, tankeväckande och inspirerande miljö som kan tillföra kvaliteter och upplevelser för patienter, personal och anhöriga.

Region Skånes konstsamling består av ca 33 000 konstverk, lös konst såväl som fast konstnärlig gestaltning. Konstsamlingen innehåller bland annat måleri, grafiska verk, fotografier, skulpturer, objekt och textila bilder av över 5000 konstnärer.

Här kan du läsa med om Regionfastigheters arbete med samlingen:

Region Skånes konstsamling:
https://utveckling.skane.se/utvecklingsomraden/kulturutveckling/bildkonst-och-form/region-skanes-konstsamling/


Konstnärliga gestaltningsuppdrag:

https://www.skane.se/organisation-politik/Vart-uppdrag-inom-kultur/Region-Skanes-konstsamling/

Arbetsuppgifter

Konsthandläggarens uppgift är att det i det offentliga rummet se till att konstnärlig gestaltning bidrar till en hälsofrämjande och positiv miljö. Som konsthandläggare på Regionfastigheter/Konstservice förväntas du att på ett intresseväckande, estetiskt och nytänkande sätt arbeta med gestaltning utifrån Regionfastigheters uppdrag.

Kvalifikationer

Du som söker jobbet som konsthandläggare hos oss behöver ha akademisk utbildning inom konstvetenskap alternativt en annan konstnärlig utbildning, goda kunskaper inom Officepaketet samt giltigt b-körkort då det förekommer resande i tjänsten.

Utöver detta ser vi det som meriterande om har:
-Erfarenhet av offentlig upphandling av konstnärlig gestaltning
-Erfarenhet av gestaltning i offentlig miljö
-Erfarenhet av förmedling av konst både muntligt och skriftligt
-Erfarenhet av att arbeta i en politisk organisation
-Dokumenterad erfarenhet av arbete med konstnärligt gestaltning i projektmiljö och byggprocess
-God kunskap om konstnärliga tekniker, material och erfarenhet av installation
-Kompetens inom bildhantering och erfarenhet av system för registrering av konst.

Vi värdesätter egenskaper som förmågan att arbeta självständigt, ta initiativ, se möjligheter, vara positiv, nytänkande och flexibel, men även strukturerad, noggrann, lyhörd och ansvarsfull. Du har starkt medborgarfokus i ditt konstförmedlande uppdrag och god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet