Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Teamledare till IVA i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Helsingborg, sundets pärla, är belägen på bästa läge i Öresundsregionen med närhet och goda förbindelser till såväl Helsingör som till Ängelholm, Landskrona, Lund och Malmö.

Intensivvårdsavdelningen Helsingborg bemannar intensivvårdsavdelningen (IVA), uppvakningsenheten (UVA), tryckkammare och smärtenhet. IVA är en allmän intensivvårdsavdelning med åtta platser för patienter från nordvästra Skåne. UVA är öppen dygnet runt med 17 övervakningsplatser, varav två platser framförallt används till att övervaka barn. IVA och UVA bedriver kvalificerad intensiv- och postoperativ vård. Enheten är en resurs för olika verksamheter på det egna sjukhuset och samarbetar med övriga intensivvårdsavdelningar i Region Skåne. På intensivvårdsavdelningen vårdas patienter efter trauma, sepsis, hjärtstopp och multiorgansvikt m.m. Sjuksköterskorna ansvarar i larmkedjan för trauma, hjärtlarm och MIG - Mobil intensivvårdsgrupp.
Tryckkammaren är öppen under dagtid och behandlar patienter från hela södra Sverige, bland annat för sårläkningsproblem. Smärtenheten är en konsultinstans för akut/postoperativ-, cancer- och neurogensmärta hos inneliggande patienter och en öppenvårdsmottagning för patienter remitterade med svårbehandlad smärta. Forskning bedrivs inom flera av klinikens områden.
Helsingborgs lasarett ingår i förvaltningen Nordvästra Skånes Sjukhus.

Varje vecka kan du följa en av våra medarbetare på Helsingborgs lasaretts Instagramkonto https://www.instagram.com/helsingborgslasarett/. Där får du ta del av vardagen på vårt sjukhus och lära dig mer om olika verksamheter. Följ oss gärna!

Arbetsuppgifter

Vi välkomnar dig som är sjuksköterska alternativt undersköterska och som ser möjlighet och utmaningen i att arbeta som teamledare med förankring i kliniskverksamhet på IVA i Helsingborg. En spännande möjlighet för dig att utvecklas både som ledare och inom din profession.

Du kommer att arbeta 50 procent som teamledare och 50 procent i kliniskverksamhet på IVA. I uppdraget som teamledare planerar, prioriterar och samordnar du resurserna kring intensivvårds- och uppvakningsverksamheten utifrån ett effektivt och patientsäkert förhållningssätt tillsammans med dina teamledarkollegor. Det innebär att du tillsammans med dina teamledarkollegor ansvarar för bemanningsplanering, medarbetarutveckling/coachning, verksamhetsutveckling, arbetsmiljö och information/kommunikation som dina medarbetare behöver ta del av. Att arbeta i ett delat ledningsansvar ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Det innebär även stora möjligheter för dig och dina teamledarkollegor att stötta och komplettera varandra samt skapa mervärde för verksamheten och medarbetarna, men även för er själva. Ni har en nära kommunikation och samarbete med enhetschefen som har det yttersta ansvaret på avdelningen. I rollen som teamledare ersätter du även enhetschef vid dennes frånvaro.

- Här på IVA är ingen dag den andra lik, vi har ett omväxlande jobb där vi måste kunna agera snabbt och fokuserat samtidig som vi arbetar ur det långsiktiga perspektivet med våra patienter. Teamen här är sammansvetsade och arbetar med 1-2 patienter för att kunna fokusera på helhetsperspektivet och att ge dem bästa möjliga vård. Om du tycker det är kul och utmanande att arbeta inom akutsjukvård, specialiserad omvårdnad och att göra skillnad i det stora som i det lilla då är det här en tjänst för dig säger Frida, intensivvårdssjuksköterska på IVA.

Teamet på IVA har en god sammanhållning och ett flexibelt förhållningssätt för att möta våra patienters olika behov. Där kommer du som teamledare att spela en viktig roll genom att kontinuerligt skapa förutsättningar för medarbetarna att arbeta professionellt och patientsäkert med patienten i fokus. Uppdraget som teamledare är tidsbegränsat på 3 år med möjlighet till förlängning. Du har din grundtjänst i din profession på avdelningen.
Vi vill ge dig goda förutsättningar i din nya roll som teamledare och kan därför erbjuda dig utbildning inom området.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet som är legitimerad sjuksköterska alternativt undersköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. För denna roll vill vi att du är specialistutbildad inom intensiv- eller anestesisjukvård alternativt har lång erfarenhet inom intensivvård. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60hp.

Vidare ser vi det som meriterande om du har ledarskapserfarenhet och/eller slutförd ledarskapsutbildning.

Vi välkomnar dig som är trygg i dig själv och som vill vara med och leda och utveckla både medarbetare och verksamhet. I din roll ser vi att du har förmågan att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar, prioriterar, organiserar, fattar och genomför beslut samt följer upp resultat. Du kommer ställas inför tillfällen där du måste fatta snabba beslut och vi vill därför att du är trygg i dig själv och har beslutsförmåga.
Som ledare har du ett coachande förhållningssätt och skapar förutsättningar för att entusiasmera och tillvarata medarbetarnas kompetens genom delaktighet, dialog och att arbeta för en god arbetsmiljö. Du har lätt för att samarbeta och ditt intresse för människor och din kommunikativa förmåga gör att du har lätt för att skapa goda relationer så väl inom som utom enheten. Du baserar ditt ledarskap på tillit till medarbetarna, har en god självkännedom, är prestigelös och lyhörd. Som person är du strukturerad, tydlig, närvarande och ser dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid din ledarskapsförmåga, personliga egenskaper och att du kan dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Att du är en god ambassadör för våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt är en självklarhet.

Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.
Har vi väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stor utvecklingsmöjlighet!

Välkommen med din ansökan redan idag.


Inför anställning kommer kontroll att utföras av Belastnings- och misstankeregister.

Övrigt

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika orter/kategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.