Sista ansökningsdatum 2019-04-14 Sök jobbet

Dosplanerare till Enhet för strålbehandling i Lund

Vid enheten Strålbehandlingsfysik, verksamhetsområde Hematologi, onkologi och strålningsfysik, är regionens samtliga sjukhusfysiker inom strålbehandling, dosplanerare och linac-ingenjörer anställda. Enheten består av cirka 45 medarbetare och ombesörjer en modern maskinpark med totalt 13 apparater för extern strålbehandling, av modellerna Varian (TrueBeam, iX), Elekta (Synergy), Accuray (TomoHD) och Xstrahl (200 kV orthovoltage). Vidare har vi dubbla linjer för brachyterapi (Varian HDR) och egna CT:er (Siemens Definition AS+) samt MR (GE Discovery 750w 3T). Via Skandionkliniken (Uppsala) ges även protonbehandlingar i den egna verksamhetens regi.

Som dosplanerare arbetar du främst med de strålningsfysikaliska förberedelserna inför strålbehandling. I rollen ingår även att kontinuerligt delta i förbättringsarbete vad gäller tekniker och metoder för behandling och undersökning av våra patienter. Arbetet utförs ofta i nära samarbete med Lunds universitet och det kan även förekomma uppgifter i direkt anslutning till områdets övriga enheter; Röntgen/MR och Nuklearmedicin.

Arbetsuppgifter

Vi söker en dosplanerare med inriktning mot strålbehandling.
Du kommer huvudsakligen att arbeta med de kliniska uppgifterna inom dosplanering. Vi använder främst Eclipse men även andra system för TomoTherapy samt bl a fall-back planering med Ray Station. Bland teknikerna som idag används standardmässigt är rotationsbehandlingar och andra dynamiska tekniker vanliga liksom gating och även protondosplanering. Optimering av våra behandlingsmetoder och kvalitetssäkring av rutinerna kring dosplanering liksom utbildning kommer att ingå i arbetsuppgifterna. Stora möjligheter för utvecklingsarbete finns inom enheten.

En stor del av den löpande behandlingsverksamheten utgörs av ett lagarbete, där du som dosplanerare tillsammans med sjukhusfysiker, sjuksköterskor, läkare, ingenjörer och övrig personal inom vårt arbetsområde strävar mot att tillgodose patienter med strålbehandling av högsta kvalitet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi förbehåller oss rätten att vid behov kombinera med provanställning. Tillträde snarast möjligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom onkologi eller legitimerad sjukhusfysiker, alternativt med motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig och lämplig för att utföra dosplaneringsarbetet. Erfarenhet av arbete som dosplanerare är meriterande liksom inom närliggande områden som onkologisjuksköterska/sjukhusfysiker med inriktning mot strålbehandling. Även forskarutbildning, projektlednings- och ledarskapserfarenheter samt dosplaneringsspecifika utbildningar ses som meriterande.
Vi vill att du som person är analytisk, har hög integritet och god samarbetsförmåga.
Struktur och förmåga att avsluta de arbetsmoment du har ansvar för krävs för tjänsten.
Vi ser gärna att du har en hög grad av flexibilitet, bra dokumentationsförmåga samt förmåga att se helheten. Därtill har du vana av att arbeta självständigt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt engelska.
I den sammantagna bedömningen kommer att vägas in sådan personlig förmåga som är av värde för att fullgöra anställningen väl, det vill säga att vara drivande och samarbetsinriktad med god social kompetens.

I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet