Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Verksamhetschef till VO Rehabilitering, Ängelholms sjukhus

Gör skillnad. Varje dag.

Vårt verksamhetsområde har under 2018 flyttat in i Sveriges modernaste rehabhus. Nu letar vi efter en verksamhetschef som vill bli en del av vårt spännande arbete med att skapa Sveriges modernaste rehab, med gränslös rehabkedja tillsammans med kommun och primärvård. Vår ambition är att skapa en personcentrerad obruten rehabkedja i enlighet med Hälsostadskonceptet. Under året kommer verksamheten även introducera ny teknik i form av VR inom arbetsterapin samt robotassisterad rehab.

Hos oss inom verksamhetsområde (VO) Rehabilitering arbetar cirka 180 medarbetare. Vi består av två slutenvårdsavdelningar för rehabilitering och strokesjukvård, rehabmottagning och dagrehabilitering. Vidare har vi en enhet för smärtrehabilitering, en enhet för kognitiv medicin och en osteoporosmottagning. Samtliga av våra enheter har upptagningsområde för hela nordvästra Skåne, inklusive Helsingborg. Inom VO Rehabilitering organiserar vi även sjukhusets fysio- och arbetsterapeuter samt kuratorer.

Ängelholms sjukhus är en del av Hälsostaden Ängelholm. Hälsostaden har arbetar för att skapa gränslös vård och omsorg tillsammans med kommuner och primärvård. Hälsostadens arbete har rönt både nationell och internationell uppmärksamhet som ett bra exempel på Nära vård. Läs med om vårt arbete här: https://webbutik.skl.se/sv/artiklar/nara-vard-i-angelholm.html

Varje vecka kan du följa en av våra medarbetare på Ängelholms sjukhus Instagramkonto https://www.instagram.com/angelholmssjukhus/. Där får du ta del av vardagen på vårt sjukhus och lära dig mer om olika verksamheter. Följ oss gärna!

Arbetsuppgifter

Har du ett starkt engagemang, en orädd attityd och lätt för att skapa goda relationer? Vågar du tänka annorlunda och hitta nya bättre sätt att arbeta? Då är detta rollen för dig! Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande arbete i en organisation med hög kompetens och stora utvecklingsmöjligheter!

Ditt uppdrag innebär ansvar för områdets samlade verksamhet, ekonomi och personal. Du är närmsta chef för våra sju enhetschefer och rapporterar direkt till sjukhuschefen samt ingår i sjukhusets ledningsgrupp tillsammans med de övriga verksamhetscheferna.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för att vidareutveckla kvalitet, patientsäkerhet och resurseffektivitet samt genomför ditt uppdrag inom givna ekonomiska ramar. Du lägger vikt vid att tydliggöra och kommunicera visioner, mål och strategier. Vidare skapar du förutsättningar för en god arbetsmiljö genom att entusiasmera och tillvarata medarbetarnas kompetens samt bjuda in till delaktighet och dialog. Eftersom att Region Skåne är en värderingsstyrd organisation är det viktigt att du delar våra värderingar.

Fokus i ditt arbete är att tillsammans med enhetschefer, medicinskt ansvariga och dina medarbetare driva en förändring av verksamheten med mål att skapa en modern enhet för specialiserad rehabilitering med en tydlig roll i den sammanhängande rehabkedjan. Detta innebär inte minst att implementera senaste forskning inom rehabiliteringsområdet samt introducera nya tekniska och digitala lösningar.

Fackliga kontaktpersoner:
Sveriges Arbetsterapeuter: Sofia Eriksson, 0431-81746
Fysioterapeuterna: Ulla-Marie Andersson, 0431-81875
Läkarförbundet: Björn Hedström, 0431-81751
Vårdförbundet: Michalina Markusson, Rehab-strokeavd, ingen egen tel
Vårdförbundet: Susann Johannesson Bresman, Minnesmottagningen tel 0431-81519
Kommunal: Anette Agerström-Neumeyer, Rehab-strokeavd, ingen egen tel
SRAT: Shiva Lindahl, 042-40 63384

Kvalifikationer

För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du har:
- Erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling och förändringsarbete utifrån ett patientperspektiv.
- Universitets-/högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård.
- Erfarenhet av arbete inom sjukvården.
- Chefserfarenhet inkluderat ansvar för personal, ekonomi och verksamhet.

Det är en fördel, men inget krav, om du har:
- Ledarskapsutbildning.
- Erfarenhet från arbete i kommun och primärvård.
- Kunskap och visioner inom rehabiliteringsområdet.

Därutöver söker vi dig som:
- Är trygg och trivs i en chefsroll.
- Är strukturerad, tydlig och närvarande.
- Är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer.
- Har god prioriteringsförmåga och är bekväm med att delegera.
- Drivs av att leda och utveckla verksamheten genom att inspirera, entusiasmera och skapa delaktighet hos alla medarbetare.
- Har en mycket god förmåga att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och kan styra verksamheten efter uppsatta mål.

Vi lägger stor vikt vid din ledarskapsförmåga och personliga egenskaper. I din ansökan vill vi att du beskriver din kompetens, erfarenhet och personliga egenskaper samt vad du kan bidra med i din roll som verksamhetschef.

Löpande urval tillämpas. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Skånes sjukhus nordväst är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar med cirka 3 700 medarbetare främst på sjukhusen i Helsingborg och Ängelholm, men även i Landskrona och Trelleborg. Verksamheten omfattar hälso- och sjukvård, forskning och utbildning. På Helsingborgs lasarett bedriver vi akutverksamhet dygnet runt. Här genomförs både akuta och planerade operationer. På lasarettet finns både förlossning och neonatalvård och de flesta internmedicinska specialiteterna är representerade. I Ängelholm bedriver vi närsjukvård, rehabilitering och specialiserad vård. Här genomförs planerade operationer, bland annat inom ortopedi. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.