Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterskor till Dialysmottagningen, Helsingborg Lasarett

Gör skillnad. Varje dag.

Dialys är ett spännande område som är i ständig utveckling och där samspelet mellan medicinsk teknik samt omvårdnad har en stor betydelse. Till oss kommer cirka 70 kroniskt njursjuka patienter regelbundet för att få sin bloddialysbehandling. Dessutom behandlar vi akut njursjuka patienter med dialysbehov på bland annat Intensivvårdsavdelningen och Hjärtavdelningen.

De flesta patienter återkommer ofta och över lång tid vilket innebär att vi skapar långvariga relationer med fokus på att hjälpa dem till största möjliga livskvalitet genom att utforma dialysbehandlingen utifrån individens behov. Därför går vi allt mer mot en personcentrerad vård och involverar patienterna mycket i deras egen behandling.

Vi värnar om våra medarbetares kompetensutveckling och skapar möjligheter för dig att utvecklas inom dialys, njurmedicin och andra relaterade områden. Genom bland annat fördjupningskurser, temadagar, deltagande i kongresser och internutbildningar strävar vi efter att skapa en god lärandemiljö. Vi är även öppna för förslag från våra medarbetare på lämpliga insatser för kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Nu välkomnar vi en sjuksköterska för tillsvidareanställning till oss på Dialysmottagningen i Helsingborg!

Som sjuksköterska hos oss arbetar du med omvårdnad, medicinsk vård och undervisning för dialyspatienter. Du kommer att ha särskilt omvårdnadsansvar för vissa patienter vad gäller deras långsiktiga planering och behandling. Här får du möjlighet att ta dig an kvalitetshöjande ansvarsuppgifter som exempelvis rör anemibehandling, tillgång till blodbanan, nutrition och egenvård.

Vi utvecklar ett nytt sätt att arbeta genom att sätta ihop team som består av sjuksköterskor och undersköterskor. Introduktionen kommer att vara i åtta veckor och innebär en gedigen utbildning i hantering av dialysmaskinen och omvårdnad av dialyspatienter. Utöver det finns många olika ansvarsområden med möjlighet till fördjupning och vid behov kurser/utbildningar.

Arbetstider: Måndag, onsdag, fredag kl. 07.00-15.30 eller kvällspass kl. 11.30-20.00. Tisdag och torsdag kl. 07.00-15.30 samt lördag kl. 07.00-15.00. Söndagar ledigt.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Har du tidigare kunskap eller erfarenhet av dialys är detta en fördel för tjänsten.

För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du har språkkunskaper i svenska som motsvarar lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Som person är du positiv, samarbetsinriktad och flexibel. Du har fokus på verksamheten och vill vara med och driva vårt arbete framåt. Vidare tror vi att du är nyfiken, ansvarsfull och gärna håller dig uppdaterad om utveckling inom vårt verksamhetsområde. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.