Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Specialistläkare till vuxenpsykiatrisk mottagning i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker allmänpsykiatriska öppenvården en ny specialistläkare som vill vara med och utveckla framtidens psykiatri. Tjänsten är ett utmärkt tillfälle att bli en del av en klinik som ligger i framkant gällande utveckling och forskning och huserar i nya psykiatrisjukhuset i Lund.

Kliniken arbetar utpräglat med att förbättra den psykiatriska vården. Ett flertal forsknings- och utvecklingsprojekt pågår. Bland annat kan nämnas brukarstyrda inläggningar för individer med självskadebeteende samt kliniska behandlingsstudier av deprimerade patienter. Inom Division psykiatri finns Vetenskapscentrum för klinisk psykiatri (VKP) som underlättar genomförandet av kliniska studier. Läs mer om forskning vid avdelningen för psykiatri som tillhör Institutionen för kliniska vetenskaper på http://www.med.lu.se/klinvetlund/psykiatri

Den allmänpsykiatriska öppenvården är uppdelad på två mottagningar som vardera har cirka 20 medarbetare. Mottagning 2 utreder och behandlar neuropsykiatriska tillstånd, personlighetssyndrom, ångesttillstånd samt affektiva sjukdomar. Evidensbaserad behandling med tydlig förankring i forskning och nationella riktlinjer är ledstjärnan för verksamheten. Kvalificerade insatser i form av patientutbildning, gruppbehandlingar, specialbehandlingar och rehabiliteringsinsatser erbjuds. Arbetsgruppen består av specialistsjuksköterskor, specialistläkare, psykologer, sekreterare, kuratorer, arbetsterapeut och sjukgymnast. Mottagningen är välbemannad och arbetsklimatet präglas av öppenhet och hjälpsamhet. Det finns mycket väl upparbetade rutiner och god struktur som underlättar patientarbetet.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en specialistläkare i psykiatri med intresse av att arbeta med evidensbaserad vård i en tvärprofessionell verksamhet.

Som läkare kommer du att ansvara för patienternas vård, utföra diagnostik, initiera och utvärdera farmakologisk behandling samt samarbeta med andra vårdgivare och enheter kring patienternas rehabilitering. En central del av tjänsten kommer att vara psykiatriskt bedömningsarbete.

På mottagningen pågår utvecklingsarbete och du erbjuds en central roll i utvecklingsarbetet. Därutöver ges möjlighet att delta i olika forskningsprojekt. Vi är måna om vår personal och lyhörda inför dina personliga utvecklingsambitioner inom vår verksamhet. För att värna om patientsäkerheten och arbetsmiljön samt att kvalitetssäkra utbildningsuppdraget som division psykiatri har gentemot vårdutbildningar har division psykiatri infört hyrläkarstopp. Tillsammans vill vi bygga upp en organisation med större kontinuitet, högre kvalitet och bättre bemanning.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som har ett stort intresse av att arbeta med diagnostik och behandling av allmänpsykiatriska tillstånd. Du är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri och behörighet att verka inom svensk sjukvård. Vidare ser vi gärna att du sedan tidigare har erfarenhet av allmänpsykiatriskt arbete. Ett krav för tjänsten är att dina språkkunskaper i svenska motsvarar lägst C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Inom öppenvården har vi förmånen att arbeta utpräglat teambaserat varför vi söker dig som trivs med denna arbetsform och har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och önskar även att du är van vid självständigt arbete. Därtill är du en flexibel, initiativtagande och kreativ person. Vi lägger stort värde vid att du bidrar till ett gott samarbete genom ett starkt engagemang, god kommunikation, positiv inställning samt att du delar med dig av din kunskap.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan anställning.

Välkommen med din ansökan redan idag! Löpande urval.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.