Sista ansökningsdatum 2018-03-11 Sök jobbet

Enhetschef till IVA och Uppvakningsenheten i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde Anestesi Operation Intensivvård tillhör Division Somatisk sjukhusvård och bedriver verksamhet vid de fyra sjukhusen i Ängelholm, Helsingborg, Landskrona och Trelleborg. Inom verksamhetsområdet arbetar cirka 550 medarbetare. Verksamheten leds av verksamhetschef, två områdeschefer, sektionschefer samt enhetschefer.

Helsingborgs lasarett är ett av Region Skånes fyra akutsjukhus. Här bedrivs kvalificerad akutsjukvård under dygnets alla timmar. Lasarettet är den största hälso- och sjukvårdsproducerande enheten i nordvästra Skåne och erbjuder invånarna vård inom de flesta specialiteter.

Intensivvårdsavdelningen (IVA) och Uppvakningsenheten (UVE) är två separata men integrerade verksamheter med en medarbetarskara som i stor utsträckning roterar inom hela verksamheten. Vår intensivvårdsavdelning har plats för åtta intensivvårdspatienter. Uppvakningsenheten är öppen dygnet runt och har 17 övervakningsplatser, varav två platser framförallt används till att övervaka barn. Vi är drygt 110 medarbetare fördelade på intensivvårdssjuksköterskor, undersköterskor, anestesiologer och medicinska sekreterare. Anestesiologerna leds av en sektionsansvarig läkare. Till avdelningen är också sekreterare, chefsstöd, sjukgymnast/fysioterapeut och en kurator knutna. Vi tar emot patienter med behov av intensivvård från nordvästra Skåne samtidigt som vi har ett nära samarbete med övriga intensivvårdsavdelningar inom Region Skåne.

Välkommen att bil en del av oss!

Arbetsuppgifter

Vill du utvecklas i din roll som ledare i ett delat ledarskap? Då kan det här vara en tjänst för dig!

Vi söker dig som har lust och vilja att leda Intensivvårdsavdelningen och Uppvakningsenheten i Helsingborg i ett delat ledarskap!

Ni är två enhetschefer som har ett gemensamt övergripande ledningsansvar för verksamhet, ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö. I ditt verksamhetsansvar som enhetschef ingår att leda, planera och utveckla verksamheten. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. En viktig del i rollen är även att coacha och stödja medarbetarna samt ta till vara och utveckla deras kompetens och engagemang. Du är direkt underställd områdeschefen. Som enhetschef har du ett tätt samarbete med sektionschefen.

Att arbeta i ett delat ledarskap ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Det innebär även stora möjligheter för dig och din kollega att stötta och komplettera varandra samt skapar mervärde för verksamheten och medarbetarna, men även för er själva. Det är därför viktigt med ett nära samarbete och vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du drivas av att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö. Du har en mycket god förmåga att se helheten och att fatta samt genomföra beslut. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och skapar förutsättningar för att entusiasmera och tillvarata medarbetarnas kompetens genom delaktighet, dialog och att arbeta för en god arbetsmiljö. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer såväl inom som utom enheten. Som person är du strukturerad, tydlig i din kommunikation, närvarande och kan styra verksamheten efter uppsatta mål. Vi ser gärna att du har kompetens gällande verksamhetsplanering med ekonomi i balans. Vi lägger stor vikt vid din ledarskapsförmåga och personliga egenskaper.

För att lyckas i rollen är du en god ambassadör för våra värderingar välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du som söker har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du är specialistutbildad inom anestesi-, operationssjukvård och/eller intensivvård. Tidigare chefs- och/eller ledarerfarenhet är meriterande, likaså om du har genomgått någon form av chefs- eller ledarskapsutbildning.

Har vi väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stor utvecklingsmöjlighet!

Varmt välkommen med din ansökan. Vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.
• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:
• Psykiatri
• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet