Gå till sidans innehåll

Region Skåne

Specialistläkare till klinisk fysiologi och nuklearmedicin i Helsingborg

Om tjänsten

Ansök senast: 31 maj 2024

Kommun: Helsingborg

Omfattning: Heltid

Antal sökande: 3

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C183035

Ansök nu

Gör skillnad. Varje dag.

Är du en engagerad specialistläkare eller en erfaren ST-läkare inom klinisk fysiologi/kardiologi? Då kan du vara den vi söker!

På Klinisk fysiologi och nuklearmedicin arbetar cirka 35 anställda inom yrkeskategorierna läkare, både specialister och ST-läkare, biomedicinska analytiker, medicinska sekreterare, undersköterskor, ingenjörer, och sjukhusfysiker. Vi genomför avancerade undersökningar inom områdena ultraljud, nuklearmedicin, neurofysiologi, lung- och arbetsfysiologi, elektrofysiologi och tryck- och flödesfysiologi. Behovet av undersökningar ökar och vi vill därför bli fler. God diagnostik förutsätter tillgång till mer eller mindre avancerade diagnostiska tekniker. För att på ett rationellt sätt kunna bedriva en effektiv och säker medicinsk verksamhet med god kvalitet har vi samlat resurskrävande undersökningar inom verksamhetsområde diagnostik. Här ingår de medicinska specialiteterna klinisk fysiologi och nuklearmedicin samt radiologi,.

Du kan följa våra medarbetare på Helsingborgs lasaretts Instagramkonto https://www.instagram.com/helsingborgslasarett/. Där får du ta del av vardagen på vårt sjukhus och lära dig mer om olika verksamheter. Följ oss gärna!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en specialistläkare inom klinisk fysiologi alternativt kardiologi. Även en erfaren ST-läkare kan vara aktuellt. Hos oss erbjuds du en varierande arbetsdag som specialistläkare med ett brett spektrum av undersökningar tillsammans med trevliga kollegor. Arbetsuppgifter kan variera utifrån din kompetens och specialistområde.

Är du specialist finns också möjlighet att bli sektionchef (40% av tiden).

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård och med specialistkompetens inom klinisk fysiologi/nuklearmedicin eller kardiologi alternativt minst fyra år som ST-läkare inom specialiteten. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Bred erfarenhet och kompetens inom ultraljud är meriterande för tjänsten.

Som person ser vi att du är engagerad, ansvarstagande och bidrar till en god arbetsmiljö. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för klinisk fysiologi. Den dagliga kontakten med människor ställer krav på att du är serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta och har en god kommunikativ förmåga. Vidare tycker du att förändringsarbete är viktigt och vill aktivt delta i verksamhetens fortsatta utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringsprocessen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Helsingborgs lasarett är en mångsidig arbetsplats med puls. Här bedriver vi akutsjukvård och specialistsjukvård dygnet runt. De flesta medicinska specialiteterna är representerade och det finns både intensivvård, förlossning och neonatalvård. Vi har även verksamhet på sjukhusen i Ängelholm och Landskrona. I Ängelholm utför vi en stor del av våra planerade operationer.

Vi är en lärande organisation i ständig utveckling. Hos oss får du goda möjlighet att växa och bredda ditt perspektiv i tvärprofessionella samarbeten med kollegor från olika verksamheter. Möjligheterna att kombinera forskning med kliniskt arbete är mycket goda och spännande forskningsprojekt bedrivs inom flera områden. Vi har ett omfattande utbildningsuppdrag, hos oss genomgår många av morgondagens kollegor sin kliniska utbildning.

På https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kontaktperson

Publicerad: 11 april 2024

Fick du hjälp av informationen på denna sida?