Gå till sidans innehåll

Region Skåne

Verksamhetschef till VO hud, ögon, ÖNH i Helsingborg

Om tjänsten

Det går inte längre att söka den här tjänsten. Urval pågår.

Kommun: Helsingborg

Omfattning: Heltid

Antal sökande: 11

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C184898

Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker en ny verksamhetschef till verksamhetsområde hud, ögon och ÖNH som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla en organisation man gärna pratar om i positiva ordalag. Med dig kommer vi ha fortsatt fokus på ledarskap, hög kvalitet, patientsäkerhet, arbetsmiljö och medarbetarskap.

Verksamheten bedrivs såväl vid Helsingborgs lasarett som på Ängelholms sjukhus. Vår verksamhet inom hud omfattar utöver normal hudverksamhet på ett länssjukhus även mottagning för sexuell hälsa. Hudverksamheten ingår i ett av region Skånes vårdval och är en universitetssjukvårdsenhet (USVE) med viktiga uppdrag inom forskning och utbildning.
Verksamheten inom specialiteten ögon, som också ingår i ett vårdval, är ett brett uppdrag inom såväl medicinska som kirurgiska ögonsjukdomar liksom riktade högspecialiserade uppdrag utanför vårdval.
Vår verksamhet inom ÖNH finansieras via ordinarie regionbidrag och omfattar ett brett uppdrag inklusive gren- respektive tilläggsspecialiteter röst och talrubbningar, hörsel- och balansrubbningar och allergologi samt med välintegrerade audiologi och logopedimottagningar samt vårdplatser integrerade i en avdelning för kirurgisk akutsjukvård. Operationer inom ÖNH bedrivs såväl i Helsingborg som i Ängelholm.
Hela vår verksamhet har en aktiv del inom utbildningssektorn och driver såväl delar av sjuksköterske- och läkarutbildningarnas praktiska och teoretiska moment.

Här kan läsa mer om hur det är att arbeta som chef i Region Skåne: https://tinyurl.com/yf64mykk

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har vilja och förmåga att leda vårt verksamhetsområde framöver. Du har siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats och du vill utveckla verksamheten genom att arbeta aktivt med ständiga förbättringar. För att trivas inom Region Skåne är det viktigt att du känner dig hemma i våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets alla delar, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår det att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen samt har det övergripande ansvaret för att vidareutveckla kvalitet, patientsäkerhet och resurseffektivitet. Då två av sektionerna (ögon och hud) ingår i vårdval är det viktigt att sätta sig in i vårdvalet och att arbetet utvecklas så att verksamheten uppnår såväl verksamhetsmässiga som ekonomiska mål.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen mot uppsatta mål. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar, skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö, samt entusiasmerar chefer och medarbetare till fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en verksamhet med behov av förändring under kommande år. Vi ser gärna att du har erfarenhet av facklig samverkan då du leder den lokala fackliga samverkansgruppen. Till stöd i ditt arbete har du ekonom, HR-partner samt verksamhetsutvecklare.

Fackliga kontaktpersoner:
Kommunal - Edita Sonesson, tfn 042-406 25 80
Ledarna - Wiveca Lind, mobil. 0725-997891
SRAT - Shiva Lindahl, tfn. 042-4063384
Läkarförbundet - Johan Gustafsson, mobil. 0705-54 27 54
Vision - Åsa Olsson Rämö, mobil. 0768-870 521
Vårdförbundet Camilla Persson - tfn. 042-406 25 71

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets och/eller högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård samt tidigare ledarerfarenhet. Du har vana av att arbeta i en stor organisation och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation, gärna i en chefsposition samt erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling och förändringsarbete. Har du ledarskapsutbildning är detta fördelaktigt.

Vi söker dig som har en god analytisk förmåga och som kan förvandla strategiska målsättningar till operativa handlingsplaner. Som ledare är du närvarande, tydlig och kommunikativ med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter. Du är trygg i ditt ledarskap och du kan fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Du vet hur du ska prioritera och är bekväm med att delegera. Som person är du lyhörd, ödmjuk och prestigelös med förmåga att skapa engagemang. Vi lägger stor vikt vid din ledarskapsförmåga och dina personliga egenskaper.

Har vi väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stora utvecklingsmöjligheter!

Vi planerar att hålla intervjuer den 24 maj i Helsingborg.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Helsingborgs lasarett är en mångsidig arbetsplats med puls. Här bedriver vi akutsjukvård och specialistsjukvård dygnet runt. De flesta medicinska specialiteterna är representerade och det finns både intensivvård, förlossning och neonatalvård. Vi har även verksamhet på sjukhusen i Ängelholm och Landskrona. I Ängelholm utför vi en stor del av våra planerade operationer.

Vi är en lärande organisation i ständig utveckling. Hos oss får du goda möjlighet att växa och bredda ditt perspektiv i tvärprofessionella samarbeten med kollegor från olika verksamheter. Möjligheterna att kombinera forskning med kliniskt arbete är mycket goda och spännande forskningsprojekt bedrivs inom flera områden. Vi har ett omfattande utbildningsuppdrag, hos oss genomgår många av morgondagens kollegor sin kliniska utbildning.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Publicerad: 17 april 2024

Fick du hjälp av informationen på denna sida?