Gå till sidans innehåll

Region Skåne

Läkare till Smärtmottagning i Kristianstad

Om tjänsten

Ansök senast: 9 juni 2024

Kommun: Kristianstad

Omfattning: Heltid

Antal sökande: 4

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.

Referensnummer: C190237

Ansök nu

Gör skillnad. Varje dag.

Är du på jakt efter din nästa utmaning där du får möjlighet att utvecklas i din roll som smärtläkare tillsammans med glada och engagerade kollegor? Då kan detta vara det perfekta jobbet för dig! Just nu söker vi en ST-läkare eller en specialistläkare i smärtlindring till vår smärtmottagning i Kristianstad!

VO anestesi operation intensivvård erbjuder ett brett utbud av specialiserad planerad vård och bedriver akutverksamhet dygnet runt på sjukhuset i Kristianstad. Vårt VO består av Anestesi- och operationsavdelning, Anestesimottagning, Intensivvårdsavdelning, Postoperativavdelning, Smärtmottagning, Sterilteknisk enhet samt Uppvakningsavdelning dagkirurgi. På sjukhusets anestesi- och operationsavdelning utförs årligen mer än 10 000 operationer, varav mer än 1 000 barnanestesier. Vi bedriver anestesi- och operationssjukvård inom kirurgi, kärlkirurgi, urologi, ortopedi, öron-, näs- och hals, sjukhustandvård och kvinnosjukvård. På vår intensivvårdsavdelning har vi idag sju platser och tar emot cirka sexhundra patienter varje år. Hos oss bedrivs kvalificerad intensivvård där kritiskt sjuka patienter ges avancerad vård.

På smärtmottagningen arbetar läkare med specialistutbildning inom smärtlindring och anestesi/intensivvård tillsammans med sjuksköterskor. Här tar vi hand om patienter med cancerrelaterad, svår postoperativ eller svårbehandlad benign smärta inom slutenvården. På vår öppenvårdsmottagning hjälper vi patienter med svår smärta orsakad av cancer. Vi har ett gott samarbete med palliativvårdsavdelningen och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) samt erbjuder avancerade smärtbehandlingsmetoder för patienter med cancerrelaterad smärta. Vi hjälper även patienter med benign långvarig perifer neuropatisk smärta som kan antingen behandlas med Qutenza plåster eller ultraljudsledd perkutan kryoneurolys behandling inom öppenvård.

Arbetsuppgifter

Nu välkomnar vi en ST-läkare eller specialistläkare inom smärtlindring till vårt team på smärtmottagningen i Kristianstad. Vi söker dig som har ett särskilt intresse för invasiva behandlingsmetoder, som ultraljudsledda och eventuellt även röntgenledda nervblockader.

Vår mottagning är i förändring för att kunna erbjuda våra patienter bästa möjliga vård, där du tillsammans med oss driver arbetet framåt. Du arbetar i team med smärtsjuksköterska vid konsulter, mottagningsbesök och behandlingar, där dina möten med patienten sker utifrån ett personcentrerat synsätt. Smärtmottagningen har ett gott samarbete med andra vårdgivare som är delaktiga i patientens vård.

Utöver patientnära arbete ingår också utvecklingsarbete och utbildning. Därtill ingår att agera handledare för läkarstudenter, AT-läkare och ST-läkare samt andra intresserade kollegor inom sjukvården som auskulterar på smärtmottagningen.

Det finns möjlighet att ha delad tjänst inom anestesi och intensivvård, om önskemål finns. Du erbjuds introduktion i vår breda verksamhet. Om du ska arbeta som ST-läkare inom smärtlindring får du en handledare som är en specialist inom området. Vi erbjuder dig en utbildning inom invasiva smärtbehandlingsmetoder utomlands. Samma kurs kan erbjudas även om du redan är specialistläkare inom smärtlindring.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som brinner för området och är legitimerad läkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård samt har:
- specialistkompetens i anestesi och intensivvård
- språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala
- erfarenhet av att lägga ultraljudsledda nervblockader.

Det är meriterande om du har specialistkompetens inom smärtlindring.

Som person är du ansvarsfull och trygg i din yrkesroll samtidigt som du är lyhörd och nyfiken på att lära nytt. Arbetet ställer krav på att du har ett flexibelt förhållningssätt och trivs med att arbeta i ett varierande arbetstempo. Vi värdesätter teamarbete och ett personcentrerat arbetssätt med patientsäkerheten i fokus. Du är strukturerad och har en god organisations- och prioriteringsförmåga. Då utbildning och handledning ingår behöver du ha en förmåga att kunna förmedla din kunskap vidare. Vi vill att du, liksom vi, har ett positivt förhållningssätt och strävar efter att ge våra patienter högsta vårdkvalitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och vi ser fram emot att lära känna dig. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

På https://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kontaktperson

Fackliga företrädare

Publicerad: 30 april 2024

Fick du hjälp av informationen på denna sida?