Sista ansökningsdatum 2019-01-31 Sök jobbet

Specialistläkare/Överläkare till VO Barn och Ungdom i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) Barn och ungdom består av barnakut, slutenvårdsavdelningar, neonatalavdelning, hemsjukvård, dagvård samt specialistmottagningar. Inom VO Barn och ungdom finns cirka 175 anställda. Välkommen till en arbetsplats med god stämning där vi värnar om varandra!

Verksamhetsområde Barn och Ungdom vid Centralsjukhuset i Kristianstad är kända för sitt medarbetarstyrda arbetssätt och en kontinuerlig förbättringsanda. Du kommer att ingå i Enheten för läkare som består av drygt 30 läkare varav cirka 20 specialister.

Arbetsuppgifter

Som överläkare/specialistläkare hos oss kommer du, beroende på intresse och behov, ingå i åtminstone ett av våra team. I det dagliga arbetet kommer du att ha såväl mottagningsverksamhet som avdelningsarbete. I tjänsten ingår också jour- alternativt beredskapstjänstgöring samt handledning av våra utbildningsläkare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom Barn-och ungdomsmedicin och behörighet att verka inom svensk sjukvård. Det är meriterande om du har kunskaper i journalsystemet Melior.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Du är trygg i din yrkesroll, är lyhörd och sätter alltid patienten i fokus. Du ska ha förmåga att skapa god kontakt med patienter och kollegor. Vi värdesätter ett bra samarbete. Du har god kommunikativ förmåga och är engagerad och initiativrik samt trivs med och vill utvecklas i ett teambaserat arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet