Sista ansökningsdatum 2018-09-19 Sök jobbet

Kommunikatör till Regionservice i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Regionservice Kommunikationsavdelning arbetar i en miljö där vår förmåga att kunna översätta komplexa sammanhang, ta fram begripliga och tydliga budskap är avgörande för hur väl vi lyckas. Vårt uppdrag är att styra, samordna och utveckla den övergripande kommunikationen inom förvaltningen. Vi är interna rådgivare i kommunikationsfrågor och arbetar för att stärka den kommunikativa kompetensen i organisationen.

Till vår avdelning söker vi nu en erfaren kommunikatör som utöver att arbeta med riktade kommunikationsinsatser även ska hålla ihop våra digitala kanaler och vara kontaktperson för press- och mediefrågor.

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunikatör kommer du att jobba med kommunikativa insatser, både i projektform och som kommunikativt stöd till chefer och ledare. Just nu är Regionservice i en utvecklingsfas och för många i vår organisation innebär det förändrade arbetssätt. Därför kommer du i din roll att bistå med att hitta sätt att nå ut med vad det innebär.

Du är vår nyckelspelare i hanteringen av press- och mediefrågor. Tillsammans med övriga kommunikatörer är du kontaktperson in i den egna organisationen samt bistår mediekåren med information.

I rollen ingår också att hålla ihop strategi, utveckling, samordning och uppföljning av Regionservice digitala kanaler. Du har det redaktionella ansvaret för nyhetsflöde på intranät och övergripande nyhetsbrev.

Kvalifikationer

Du som söker har lång erfarenhet med att arbeta som kommunikatör. Du har akademisk utbildning inom media och kommunikation på högskole- eller universitetsnivå, eller motsvarande utbildning och erfarenhet vi bedömer som likvärdig.
Du hanterar det svenska språket väl i både tal och skrift och är en god skribent som ledigt översätter komplexa sammanhang till tydlig och tilltalande kommunikation med ett bra innehåll.

Du använder din erfarenhet och kompetens till att genomföra större och komplexa kommunikationsuppdrag. Därutöver är du van att arbeta både strategiskt och operativt och trivs när arbetet växlar mellan arbetsuppgifter långt ut i organisationen och planeringsarbete vid skrivbordet. Du har tidigare jobbat med kommunikation i förändringsprocesser.

Vidare har du erfarenhet av att arbeta med mediala frågor samt har fördjupad kunskap kring press- och media och kan vara ett stöd i dessa frågor för organisationen. En merit här är om du tidigare arbetat inom press- och media och/eller har bred kunskap om medias behov av stöd från offentlig verksamhet. För tjänsten krävs även att du har flerårig erfarenhet av arbete med digitala medier, såsom webb, sociala medier samt filmproduktion.

Som person är du kommunikativ, har förmåga att vara pedagogisk och inte minst nyfiken. Vi ser att du är lyhörd och har god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen krävs att du har förmågan att lyssna in samt kan arbeta rådgivande och konsultativt mot organisationen.

Har vi träffat rätt? Är du den vi söker? Då ser vi fram emot att få höra av dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Regionservice viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att våra patienter ska få en god och säker omvårdnad. Tillsammans skapar vi attraktiva och professionella servicelösningar med målet att tillfredsställa våra kunder och uppdragsgivare. Vi är 1 900 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen.

Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Regionservice verkar i en komplex miljö, där vikten av rätt flöden, fungerande logistik och optimal serviceleverans påverkar hur väl vården lyckas med sitt uppdrag – att ge patienterna god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet