Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Distriktssköterska/sjuksköterska till Vårdcentralen Rosengården

Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för att tillsammans bygga upp en sjukvård som finns till för alla, och framförallt för de som upplevt svåra omständigheter? Vill du ha möjlighet att påverka din arbetsplats och dess arbetssätt? Trivs du med att jobba i team tillsammans med arbetskollegor som har patienten i fokus och som värnar om dig som medarbetare och kollega, som stöttar i motgång och medgång? Då är detta arbetsplatsen för dig!

Vårdcentralen Rosengården är en hälsovalsenhet med cirka 7000 listade patienter. Förutom familjeläkarmottagningen har vi till exempel barnavårdscentral, minnesmottagning, diabetesmottagning, psykosociala teamet och distriktssköterskemottagning. Vårt mål är nöjda patienter, hög vårdkvalitet och vård på rätt vårdgivarnivå. Vi har patientunderlag för 40 anställda och bedriver sedan 2014 verksamheten i nya och fräscha lokaler.

Vi är belägna i ett mångkulturellt område där du dagligen möter människor från alla världens hörn i olika åldrar och med olika problematik. Här erbjuds du ett varierande och givande arbete med ett gott arbetsklimat och glada kollegor. Vi är en arbetsplats som har högt i tak och ett lärande arbete. En arbetsplats där vi både har roligt och tar hand om varandra.

Arbetsuppgifter

Då vi har medarbetare som sökt sig vidare till andra utmaningar söker vi nu en legitimerad distriktssköterska, alternativt allmänsjuksköterska, som vill vara med och utveckla enheten.
Vårt patientklientel är mångkulturellt och hos oss är en arbetsdag aldrig den andra lik.

Tjänsten innebär till stor del vanligt förekommande mottagningsarbete samt telefonrådgivning, tidbokning, medicinsk bedömning och triagering. Som distriktssköterska hos oss har du ett nära samarbete med engagerade och kunniga kollegor i en trivsam miljö. Vi arbetar med flexibla lösningar där du växlar mellan olika positioner på vårdcentralen vilket ger dig omväxlande arbetsdagar och bred kompetens. Det finns goda möjligheter att både ansvara över sin egen distriktssköterskemottagning samt vara delaktig i vår minnesmottagning och inkontinensmottagning. Arbetstiden är förlagd måndag till fredag.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning till distriktssköterska, som har behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har språkkunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Då vi arbetar i PMO är det fördelaktigt om du har kännedom om detta system.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team med andra yrkeskategorier. Därtill har du förmåga att arbeta självständigt och är trygg i din yrkesroll. Du skapar förtroende hos patienter, närstående och medarbetare samt är positiv, lyssnande och tydlig i din kommunikation. Du har även en förmåga att bemöta alla människor med respekt. För oss på vårdcentralen Rosengården är flexibilitet, ett positivt förhållningssätt och en känsla för service viktiga egenskaper. Du sätter alltid patienten i första rummet och arbetar aktivt för verksamhetens utveckling och resultat. Vidare har du en förmåga att se möjligheter i stället för problem och visar stort engagemang i vardagen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.