Sista ansökningsdatum 2019-11-30 Sök jobbet

Distriktssköterska/BVC-sköterska till VC Skurup

Gör skillnad. Varje dag.

Primärvården erbjuder vård i livets olika skeden och har fokus på bemötande, tillgänglighet och utveckling.

Vi på Vårdcentralen Skurup arbetar på en välfungerande enhet med erfarna och utvecklingsorienterade medarbetare. Vårdcentralen Skurup är Skånes första vårdcentral och ligger i ett naturskönt samhälle med goda kommunikationsmöjligheter. På vårdcentralen finns även barnavårdscentral (BVC) och distriktssköterskemottagning under samma tak.

Vår personalgrupp, bestående av cirka 40 medarbetare, präglas av kontinuitet och har flerårig erfarenhet av arbete på vårdcentral samt bred kompetens inom bland annat rehabilitering och sjukgymnastik/fysioterapi. Här finns även ett resursteam med olika kompetenser som arbetar med sjukskrivningar.

Arbetsuppgifter

Brinner du för primärvård? Då är du varmt välkommen att arbeta hos oss! Nu välkomnar vi en distriktssköterska till vår verksamhet som vill vara en del av vårt fantastiska team. Vi arbetar tillsammans för patienten med god stämning och korta kommunikationsvägar. Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig mellan 2019-11-01 till och med 2020-04-30 med goda möjligheter till förlängning. Du kommer att arbeta 50 procent på BVC och 50 procent i övrig verksamhet på Vårdcentralen.

Som distriktssköterska på BVC arbetar du i team tillsammans med två distriktssköterskekollegor och läkare. Dina arbetsuppgifter är i överensstämmelse med det nationella barnhälsovårdsprogrammet; erbjuda förebyggande hälsovård, följa barnets utveckling från födseln till skolstart men också vara ett stöd för föräldrar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska och har behörighet att verka inom svensk sjukvård. Tidigare erfarenhet från arbete inom primärvården och/eller BVC är meriterande. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Har du tidigare arbetat i journalsystemet PMO ser vi det som fördelaktigt.

Som person har du ett genuint intresse för människor och arbetar med patienten i fokus samtidigt som du arbetar mot verksamhetens mål. Du är trygg i din yrkesroll, positiv och bidrar till ett gott arbetsklimat. Vidare har du god samarbetsförmåga och är flexibel inför de varierande arbetsuppgifter som kan uppkomma under en dag på en vårdcentral eller på BVC.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet