Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Diabetessjuksköterska till Diabetes- och Endokrinmottagningen, Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Som sjuksköterska på Diabetes- och Endokrinmottagningen erbjuder vi dig ett givande och varierande arbete. Du kommer i stor utsträckning att arbeta självständigt med egen specialistmottagning samtidigt som du samarbetar med övriga i teamet.

Diabetes och Endokrinmottagningen består i dag av 16 medarbetare. Du blir en del av ett glatt gäng som alla är på väg framåt i en spännande process: att skapa en ännu bättre framtida mottagning. Vi ligger i startgroparna med såväl Taligenkänning/direktdiktering som för mottagning via Skype.

Teamkänslan är viktig för oss på mottagningen och väl utvecklad; sekreterare, receptionister, diabetessjuksköterskor, endokrinsjuksköterskor, fotterapeuter och läkare jobbar tätt ihop.
Diabetesteamet består av läkare, diabetessjuksköterska, kurator och dietist. Vi har årligen ca 3000 läkarbesök och lika många sjuksköterskebesök.

Hos oss står patienten i centrum och våra värdegrunder har vi med oss i stort och smått. Genom Gröna korset arbetar vi med att systematiskt följa upp vårt patientsäkerhetsarbete som genomsyrar hela teamets arbete.

Varje vecka kan du följa en av våra medarbetare på Helsingborgs lasaretts Instagramkonto https://www.instagram.com/helsingborgslasarett/. Där får du ta del av vardagen på vårt sjukhus och lära dig mer om olika verksamheter. Följ oss gärna!

Arbetsuppgifter

- Vi har verkligen ett spännande och utmanande arbete! Diabetesvården utvecklas snabbt och nya behandlingar kommer hela tiden, berättar Anja, diabetessjuksköterska.
- Jag utvecklas var dag, att gå från att ha jobbat med typ två diabetes på distrikt till avancerad typ 1 diabetes är enormt intressant och ger mig så mycket, jag känner att jag valt helt rätt. Sen att vi har roligt och trivs ihop hela mottagningen är stort bonus, fortsätter Vesna.


Du kommer vara en av fyra diabetessjuksköterskor som tillsammans driver vår mottagning mot nya mål. Till vår Diabetesmottagning kommer framförallt patienter med diabetes typ I eller svårinställd typ II. Förutom självständig mottagning bedrivs en unik välfungerande Specialistmödravård där vi i team tillsammans med barnmorskor och läkare ser våra gravida diabetespatienter regelbundet. Vi har även en välfungerande Fotmottagning där du kommer vara en självklar del.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av:

- Egenmottagning där du möter diabetiker med olika behov: patienter med typ I och II, patienter med insulinpump och CGM system.
- Telefonrådgivning.
- Konsultverksamhet både i telefon och på plats på avdelningarna på sjukhuset.
- Dagvårdsverksamhet med nydiagnostiserade patienter och unga vuxna som introduceras till vuxenvården.
- Specialistmödravård.
- Undervisning av läkarstudenter.
- Undervisning av avdelningarnas kontaktpersoner mot diabetessidan.

Vi ser din vidareutveckling som viktig för mottagningens utveckling. På mottagningen jobbar vi för schemalagd studie-utvecklingstid.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. För att bli aktuell för tjänsten har du en vidareutbildning inom diabetesvård. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta som diabetessjuksköterska. Erfarenhet av med patienter med Typ I diabetes samt erfarenhet av att hantera insulinpumpar och CGM system är meriterande.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vidare söker vi dig som har ett intresse för öppenvård och som tillsammans med oss vill påverka och utveckla såväl ditt eget arbete som verksamheten i stort. Den här tjänsten ställer krav på att du både kan samarbeta och arbeta självständigt. Egenskaper som vi värdesätter är att du är flexibel, har god självkännedom, är ansvarstagande och lyhörd gentemot patienter och kollegor. Du verkar vidare för en god stämning i teamet och ditt sätt att samarbeta med kollegor samt omgivning sker på ett prestigelöst sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.