Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Kommunikatör, vikariat, till Koncernstab kommunikation i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Koncernstab kommunikations uppdrag är att med professionella kommunikationsinsatser bidra till att stärka Region Skånes varumärke samt till förverkligande av verksamhetsmål, politiska beslut och vision.

Enheten för Skånes sjukhus nordväst och enheten för Skånes sjukhus nordost stöttar sjukhusen i Helsingborg, Ängelholm, Kristianstad samt Hässleholm med såväl strategisk som operativ kommunikation. Vi är idag fyra kommunikatörer som arbetar med verksamhetsnära kommunikation, två av oss utgår från Helsingborg, en från Kristianstad och en från Hässleholm. Vi arbetar aktivt tillsammans med våra kollegor inom koncernstab kommunikation som sitter i Malmö och Lund.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är en visstidsanställning fram till 31 augusti 2021. Du kommer att utgå från Helsingborgs lasarett, men arbetar gentemot både Skånes sjukhus nordväst (Helsingborg och Ängelholm) och Skånes sjukhus nordost (Kristianstad och Hässleholm).

Som kommunikatör hos oss arbetar du både operativt och strategiskt. Arbetsuppgifterna är varierande och du arbetar självständigt. Arbetet drivs av de verksamhetsnära kommunikationsbehoven och du bidrar aktivt till sammanhållen kommunikation, god samordning och trivsam arbetsgemenskap. En viktig del i ditt arbete är att fånga upp och belysa goda exempel i verksamheten. Genom att sprida de goda berättelserna bidrar vi till ökad stolthet bland medarbetarna och stärker bilden av våra sjukhus och Region Skåne. Som en del i detta kommer du bland annat att skriva reportage, administrera sjukhusens Instagramkonton och arbeta aktivt med nyhetsflödet på vårt intranät. I arbetsuppgifterna ingår även viss grafisk produktion, stöd till verksamheten i framtagande av patientinformation och fotografering/filmning.

Vi kan erbjuda dig ett spännande och varierande arbete i en organisation med hög kompetens och högt tempo. Vi har ett nära samarbete, har roligt tillsammans och gör skillnad varje dag.

Du rapporterar till enhetschefen på enheten Skånes sjukhus nordväst.
Placeringsort är Helsingborg, resor inom Skåne ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av arbete som kommunikatör.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha:
• Högskoleutbildning inom kommunikation (eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren).
• Mycket god förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift.
• Kunskap i Microsoft Office samt Adobe Creative Suite.
• Erfarenhet av enklare filmredigering (till exempel iMovie).

Som person har du lätt för att samarbeta och delar gärna med dig av dina egna goda idéer. Du är strukturerad och har god förmåga att planera. Vidare tar du gärna egna initiativ och är bra på att se möjligheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper.

Vi arbetar med löpande urval så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontorets drygt 750 medarbetare arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljö, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Koncernkontorets arbetsplatser finns främst i Rådhuset i Kristianstad och på Dockplatsen i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.