Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Kurator till Vuxenpsykiatrimottagning beroende Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) Vuxenpsykiatri Lund erbjuder vård inom allmänpsykiatri, beroende-, ätstörnings- och psykosvård samt specialmottagningar med både heldygns- och öppenvård. Verksamhetsområdet har cirka 560 medarbetare.

Vuxenpsykiatrimottagning Beroende vänder sig till patienter med alkohol-, narkotika- och blandberoende på specialistpsykiatrinivå. På mottagningen arbetar tretton engagerade medarbetare som tillsammans bildar ett tvärprofessionellt team som består av specialistläkare, ST-läkare, psykiatrisjuksköterskor, skötare, kurator, psykolog och medicinsk sekreterare.

Till vår öppenvårdsmottagning tillhör även en dagsjukvård där patienter ges psykosociala behandlingsinsatser enligt uppgjort program. Patienterna kan även delta i dagsjukvården i syfte att genomgå kartläggning och observation under diagnostiskt utredningsförfarande. På mottagningen finns två socionomer anställda av Lunds kommun som utför behandlingsinsatser på plats vilket möjliggör ett integrerat arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss medverkar du vid teambedömningar och samordnar med externa parter såsom exempelvis socialtjänsten i planeringen av insatser för våra patienter i samband med behandling. Vi förväntar oss att du på ett professionellt sätt bistår dina kollegor och samarbetspartners med din specifika kompetens gällande sociala frågor och medföljande lagstiftning samt uppmärksammar ett anhörig- och barnperspektiv. En del av ditt arbete kommer att bestå av psykosocialt behandlingsarbete i form av samtalskontakt med patienter som är aktuella på vår mottagning. Tillsammans med patient och närstående planerar du vårdens innehåll i samverkan med övriga professioner inom teamet. Du kommer att delta i mottagningens remissgenomgång, behandlingskonferens och handledning.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som har en avslutad socionomexamen och har tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Du har goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

För tjänsten är det meriterande om du har genomfört steg 1 utbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT) och att du har deltagit i kurser inom motiverande samtal (MI), Återfallsprevention (ÅP) eller Community Reinforcement Approach (CRA). Vidare är det önskvärt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom både psykiatri och socialtjänst. Därutöver ser vi gärna att du behärskar journalsystemet Melior, IT-stödet Mina Planer och VÅPS/PASiS.

Eftersom du både kommer att arbeta individuellt och i team lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Vi ser gärna att du både har god samarbetsförmåga och är van att arbeta självständigt. Som person är du strukturerad, prestigelös, serviceinriktad och trivs med att ta ett stort personligt ansvar. Det här är en tjänst för dig som har engagemang för den aktuella målgruppen samt har mycket god kommunikativ förmåga.

Utdrag ur belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.