Sista ansökningsdatum 2019-11-20 Sök jobbet

Medicinska sekreterare, VO hematologi, onkologi och strålningsfysik, Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik är ett av Skånes universitetssjukhus (Sus) största och bedriver verksamhet i Helsingborg, Lund och Malmö. Patienter med cancersjukdomar remitteras från hela Södra sjukvårdsregionen för att behandlas vid våra avdelningar/enheter. Inom vårt VO arbetar cirka 50 medicinska sekreterare/administratörer varav för närvarande drygt elva på onkologen i Malmö. Enhetscheferna i Helsingborg, Lund och Malmö har ett nära samarbete, som förhoppningsvis snart kommer att mynna ut i gemensam fortbildning. När det gäller arbetsgrupper som arbetar med övergripande ämnen, som inte är ortsspecifika samlas vi på en ort och beroende på ämnets karaktär använder vi oss utav Skype/videokonferens. Vi har fyra olika team på onkologimottagningen i Malmö. Patienterna som har sina kontakter på onkologimottagningen har eller har haft bröst-, gastrointestinal-, lymfatisk- eller urologisk cancer. Teamen arbetar nära kollegor på onkologiavdelning 1 och diagnostiskt centrum. Våra andra kollegor befinner sig i Helsingborg och Lund och dem har vi regelbunden kontakt med, då patienterna i olika faser rör sig mellan orterna.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi två medicinska sekreterare till VO hematologi, onkologi och strålningsfysik i Malmö. Den ena tjänsten är riktad mot vårt gastrointestinalateam. Den andra tjänsten är till att börja med en rotationstjänst inom samtliga team.

Då vi arbetar teambaserat kommer du att ha ett extra nära samarbete med läkare, kontaktsjuksköterskor och behandlingssjuksköterskor. Arbetsuppgifterna består bland annat av remisshantering, utskrift av journalanteckningar, diagnosregistrering, bevakning och bokning till läkarmottagningarna samt viss posthantering och telefonservice inom teamet. Självklart hjälps vi åt mellan teamen vid behov. Du har kanske med dig erfarenhet, kompetens och visioner inom/från något annat område, som kan gå att implementera i tjänsten. Du kommer att arbeta i journalsystemet Melior, dikteringssystemet Medspeech samt hantera registreringar i PASIS. Inom verksamhetsområdet pågår arbetet med förberedelserna för SDV (Skånes digitala vårdsystem) samt TKI (taligenkänning). Vidare hanterar vi teambaserat ärenden på 1177.se.

Kvalifikationer

Du som söker har en godkänd utbildning inom hälso- och sjukvårdsadministration 80p KY eller 400 p YH eller motsvarande läkarsekreterarutbildning. Du har även mycket goda språkkunskaper i svenska i både tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av Melior och Pasis, har gått primärklassificeringsutbildning, handledarutbildning eller någon utbildning i förändringsarbete ser vi detta som meriterande.

Vi söker dig som kan arbeta självständigt, men som också är en lagspelare som kan samarbeta med olika yrkesgrupper inom och utom mottagningen och gärna deltar i utvecklingen av verksamheten. I din yrkesroll är du professionell, strukturerad, serviceinriktad, positiv, lugn och har förmåga att bibehålla lugn och vänlighet även i stressade situationer.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet