Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterskor till psykiatriavdelning 1 och akutmottagning i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

På avdelning 1 och akutmottagningen i Kristianstad trivs vi medarbetare bra ihop. Vi är måna om att hålla en hög kompetensnivå när det gäller teamarbete och nya kunskaper avseende psykiatrisk omvårdnad och behandling. Förutom en trevlig och spännande arbetsplats erbjuder vi dig introduktion och bredvidgång efter dina behov så att din kompetens tas tillvara i vårt team. Teamet består av sjuksköterskor, skötare, läkare, kurator och medicinska sekreterare.

Emma Edberg Matei som är psykiatrisjuksköterska på avdelning 1/akutmottagningen berättar:Det är utmanande och roligt att gå till arbetet eftersom vi har en stor spridning av patientgrupper. Ett stort plus är att vi bemannar både avdelningen och akutmottagningen. Ingen dag är den andra lik, vi gör skillnad. Gruppen är sammansvetsad och kompetent med öppet klimat och högt i tak. Mina kunskaper som sjuksköterska tas till vara på och jag har även fått en betald vidareutbildning. Att vi är utvecklingsbenägna och har stor möjlighet till påverkan bidrar till att jag trivs.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två nya sjuksköterskor till vår avdelning!

Vi på avdelning 1 och akutmottagningen ansvarar för den högintensiva vården av patienter i det akuta skedet innan de kan skrivas ut alternativt gå vidare mot annan heldygnsvårds avdelning. Vi vårdar patienter med stort vårdbehov. Hos oss får du möjligheten att ge psykiatrisk omvårdnad inom psykiatrins breda spektrum. På Psykiatriska akutmottagningen gör vi högspecialiserade psykiatriska bedömningar. Medarbetarna arbetar med triagering enligt RETTS och rapporterar utifrån S-BAR. Nu söker vi nya sjuksköterskekollegor för två tillsvidareanställningar. Arbetstiden kan variera mellan dag/kväll och viss natt.

Arbetsmiljön värderas högt och teamet värnar om ett gott kamratskap med humor och rak kommunikation. För oss är det viktigt med en trygg arbetsplats och god sammanhållning. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande för att minska användandet av tvångsåtgärder.
Den personcentrerade vården står i fokus och varje patient har två kontaktpersoner som tillsammans utformar vårdplanen.
Digital pulstavla och pulsmöten är på införande och som ska hjälpa till att strukturera dagen och minska känsla av stress. Före varje arbetspass slut samlas gruppen och reflekterar över dagen. Två gånger i veckan har vi omvårdnadshandledning där etiska dilemman och patientärenden diskuteras.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård.
Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60hp.Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet från yrket och /eller psykiatrin. Det är också önskvärt med specialistutbildning inom psykiatri.

Som person är du strukturerad, har ett kvalitetsmedvetet förhållningssätt och är lyhörd för patienter, anhöriga och kollegor. För dig är samarbete en förutsättning för ett gott arbete och du bidrar till att arbetsgruppen fortsätter att vara entusiasmerande och positiv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.