Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Systemspecialist till support vårdsystem i Lund/Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Sedan 1 juli i år pågår förberedelser inför lanseringen av en ny förvaltning för Digitalisering och IT och Medicinsk teknik (MT), som träder i kraft 1 januari 2020. Den nya förvaltningen kommer dels att bestå av den nuvarande avdelningen för digitalisering och IT och dels av verksamhetsområdet (VO) medicinsk teknik. Syftet med omstruktureringen är att bättre kunna tillvarata möjligheterna inom den eskalerande utvecklingen inom digitaliseringsområdet, samt för att samla resurserna i samband med införandet av Skånes Digitala Vårdsystem (SDV).

Förvaltningens uppdrag blir att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö genom att bland annat utveckla och införa nya e-hälsotjänster parallellt med drift och effektiv avveckling av dagens befintliga IT-miljö. I uppdraget ingår även förvaltning och support av befintliga och kommande system. Den nya förvaltningen kommer innehålla drygt 250 medarbetare och finnas representerad på samtliga sjukhusområden i Skåne.

Inom avdelningen för digitalisering och IT ligger området för IT teknik och förvaltning. Här finns åtta enheter, där enhet support vårdsystem hanterar support och förvaltning av Region Skånes vårddokumentationssystem. Det innefattar operationsverksamhet, obstetrik, primärvård och slutenvård. På enheten finns idag 31 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Har du hög känsla för service och har sinne för problemlösning? Vill du arbeta i en stor organisation som gör samhällsnytta? Då kan detta vara något för dig!

Nu välkomnar vi en systemspecialist med inriktning mot operationsplaneringssystemet Orbit samt andra uppdrag inom enheten. Orbit är ett system för att planera operationer, och har stöd för hela planeringsprocessen.

I rollen som systemspecialist arbetar du i team med övriga inom enheten support vårdsystem. Dina arbetsuppgifter som systemspecialist innebär att du hjälper till med användarsupport samt utför såväl proaktiva som reaktiva åtgärder i syfte att stödja medarbetarna i verksamheten för att öka deras kunskap och förståelse för systemen.
I rollen ingår att:
•Lägga upp användare och dela ut behörigheter.
• Arbeta med användarsupport åt medarbetare i verksamheten
•Vidmakthålla en enhetlig struktur i systemet. Detta innebär exempelvis underhåll och utveckling av design, registervård och organisationsstrukturer
•Utföra tester vid uppgradering samt tester vid förändringar i vår infrastruktur som påverkar våra system
• Ingå i arbetsgrupper tillsammans med representanter från vårdförvaltningarna.

I samband med införandet av Sammanhållen Digital vårdmiljö (SDV) kan din roll förändras över tid utifrån nya behov.

Kvalifikationer

Vi välkomnar nu dig som har vårdrelaterad utbildningsbakgrund, såsom exempelvis sjuksköterska, undersköterska eller medicinsk sekreterare. Även andra yrkeskategorier inom vården välkomnas att söka.

Vi ser gärna att du har arbetat inom vården och har erfarenhet av förändringsarbete i stora organisationer samt erfarenheter/kunskap kring Orbit.
Vi söker dig som har en positiv inställning och som är ansvarstagande och noggrann i din arbetsroll. Du har lätt för att planera ditt arbete samt organiserar och prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt.

För tjänsten krävs att du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt och agera utifrån organisationens vision och värdegrund samt att kunna se olika perspektiv, tolka och agera utifrån förändringar och sammanhang.
Du som person trivs med att arbeta i team och har lätt för att skapa kontakter. Därtill ser vi att du har ett flexibelt och serviceinriktat förhållningssätt samt har förmåga att behålla lugnet även i stressiga situationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du har förmåga att skapa engagemang i förbättringsarbete du ser möjligheter istället för hinder.
Välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.