Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Fysioterapeut till barn-och ungdomshabilitering i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Hos oss på barn- och ungdomshabiliteringen i Malmö får du möjlighet att arbeta på en stimulerande arbetsplats, i ett team med hög kompetens och ett gott samtalsklimat.

Vi på barn- och ungdomshabiliteringen vänder oss till barn och ungdomar med varaktiga funktionsnedsättningar samt deras familjer. De barnen och ungdomarna som vänder sig till oss kan ha rörelsenedsättningar, autismspektrumtillstånd och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Vår verksamhet bygger på tvärfackligt barn- och familjecentrerat arbete, vilket innebär att barnet och dess anhöriga har full delaktighet i planering och utvärdering av insatserna. På enheten i Malmö är vi cirka 80 medarbetare inom yrkesgrupperna sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, kurator, dietist, läkare, fritidskonsulent, specialpedagog, receptionist och medicinsk sekreterare.

Vi som arbetar inom verksamheten har ett viktigt och utmanande uppdrag, vilket är att stärka individens kraft och frihet att forma sitt liv. Med stort engagemang och bred kompetens arbetar vi varje dag för att komma närmare vår målbild om att individer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv utifrån sina egna val.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny fysioterapeut kollega till vår arbetsgrupp! Vi är organiserade i tre team och i dagsläget är placeringen för denna tjänst i vårt team för barn/ungdomar i åldrarna 10-17 år med rörelsenedsättning och/eller Intellektuell funktionsnedsättning.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att bedöma och behandla barn/ungdomar med försenad och/eller avvikande motorisk utveckling. Du kommer att delta i utbildningsinsatser samt ger information/handledning kring motorisk träning i vardagsaktiviteter, såsom lek och sport, till barn, föräldrar och deras nätverk. Du bedömer även behov av, förskriver, provar ut och följer upp medicintekniska och ortopedtekniska hjälpmedel. Arbetet är utåtriktat och innebär samverkan med andra verksamheter såsom förskola/skola, barnklinik, hjälpmedelsverksamhet, ortopedteknisk verksamhet, socialtjänst med flera. Vid anställning kommer du att få introduktion samt handledning av en erfaren fysioterapeutkollega som kommer att ge dig stöd i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Då resor i tjänsten förekommer är B-körkort ett krav. Vi ser det som meriterande om du som söker har erfarenhet av arbete med barn och unga och/eller arbete med personer med varaktig funktionsnedsättning.

Som person har du lätt för att samarbeta och för att inleda kontakt med barn och unga. Du anser precis som oss att det är viktigt att barn och unga blir hörda och att deras synpunkter beaktas och tas tillvara. Du arbetar självständighet, flexibilitet och har förmåga att hantera situationer när tempot stundtals är högt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpas det ett löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.