En ung kille hoppar mellan bänkar medan hans kompisar tittar på.

Sommarjobba i Region Skåne

2022 bedrev Region Skåne ett pilotprojekt för sommarjobb inom Region Skånes verksamheter. Sommarjobb erbjöds till personer i åldern 18–25 år och folkbokförda i Skåne. Under fyra veckor fick unga chansen att arbeta hos Region Skåne och få en inblick i några av våra 300 olika yrkesroller.

Syftet med satsningen var att bidra till att fler unga får ett sommarjobb och därmed ges en värdefull inblick i arbetslivet. Satsningen syftar även till att bidra till en breddad bild av yrkesroller och områden inom Region Skånes verksamheter och att visa upp Region Skåne som en möjlig och attraktiv framtida arbetsgivare.

En sommarjobbare om satsningen: “Kort sagt var allt underbart! Hoppas att denna möjlighet fortsätter framöver. Hade mer än gärna velat fortsätta arbetet där nästa sommar. Ser gärna att fler tar chansen för detta uppdrag i framtiden. Verkligen en lärorik och givande tid”.

Sommarjobb under handledning

Sommarjobbet utfördes med handledning av erfaren personal, som kunde ge inblick i hur arbetet fungerar. Sommarjobb erbjöds inom samhällsutvecklande projekt, vårdcentraler, olika avdelningar på sjukhus runt om i hela Skåne, utemiljö och vaktmästeri kring sjukhus och H22. Totalt välkomnade 32 olika arbetsplatser sommarjobbarna.  

En handledare om satsningen: “Det är en jättebra inkörsport för ungdomar till arbetslivet! De får prova på, lära sig, fråga och få erfarenhet. De får en chans att upptäcka vilka fantastiska möjligheter till spännande arbetsuppgifter som Region Skåne har att erbjuda. Kanske har vi redan träffat några av våra blivande framtida medarbetare?!”

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Tänk på att webbredaktionen inte kan svara på eventuella frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.