Sista ansökningsdatum 2019-11-30 Sök jobbet

Specialist i allmänmedicin till Vårdcentralen Kävlinge

Gör skillnad. Varje dag.

Mitt i en expansiv region ligger Kävlinge, en spännande kommun som präglas av tillväxt. Hit är det lätt att ta sig från Malmö, Lund eller Helsingborg för att nämna några exempel.
Vårdcentralen ligger centralt i Kävlinge och har en viktig roll i att ge god vård till invånarna. Vi erbjuder vård för hela människan och Vårdcentralen Kävlinge har idag drygt 13 000 listade patienter i varierande ålder och bakgrund.

På vårdcentralen finns bland annat läkar- och sjuksköterskemottagning, barnmorskemottagning, barnavårdscentral (BVC), diabetesmottagning och fysioterapeutisk verksamhet. Vi samarbetar med barnmorskemottagningen i samma hus vilket ger en helhet för mödra- och barnhälsovård. Hos oss samarbetar sjuksköterskor, läkare, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeut, dietist, medicinsk sekreterare, psykolog, receptionist och kurator för att ge den bästa möjliga vård och service åt våra patienter. Vårdcentralen har även ett antal utbildningsplatser inom olika yrkeskategorier.

Nu har du möjligheten att vara med på vår resa att utveckla Kävlinge vårdcentral. Vårdcentralen har under de sista åren haft det tufft på olika sätt. Detta har lett till en viss personalomsättning och medföljande utmaningar. Vi som har stannat, och vi som börjat nyss ser tillsammans tålmodigt visionen om en återuppbyggnad som ska resultera i en stabil vårdcentral med ökat förtroende igen. Vi har påbörjat en utvecklande fas med vår nya verksamhetschef där vi tillsammans ska hitta modeller och verktyg för att ge medborgarna den vård de har rätt till. Vi söker därför en engagerad läkare som vill slå följe med oss mot målet att bygga upp vår vårdcentral kring kvalitet, tillgänglighet och en riktigt god upplevelse för varje patient. Vi som arbetar här idag värdesätter vårt fina samarbete som skapar en god arbetsmiljö och patientsäker vård. Ett flertal medarbetare har arbetat på vårdcentralen i många år och på senare tid har vi fått tillskott av nya kollegor. Det ger idag en bra och kreativ kombination av erfarenhet och nytänkande. Stort fokus för oss just nu är arbetsmiljön där vi tillsammans arbetar för att skapa en attraktiv arbetsmiljö. Vi är redan en god bit på väg på den resan. Det öppna klimatet i arbetsgruppen bidrar till en trygghet för dig som ny att snabbt komma in i gemenskapen.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare i allmänmedicin arbetar du med planerad mottagning, akuta patienter, samt andra möten med patienter via mina vårdkontakter eller via telefon. Tjänstgöring på vårdboende, barnavårdscentral och kvälls- och helgmottagning i Lund ingår i uppdraget och omfattning kan diskuteras inom respektive område.

Tjänsten erbjuder goda möjligheter att utveckla områden du har särskilt intresse för. Som medarbetare har du även möjlighet att bidra och påverka arbetssättet och verksamheten. I vårt pågående arbetsmiljöarbete är ett stort fokus kopplat till strukturen av arbetssätt på mottagningen med tid avsatt för till exempel administration och både extern och intern utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård samt specialistkompetens i allmänmedicin. Kunskaper i svenska språket som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Tjänsten ställer krav på en hög förmåga till självständigt beslutsfattande. Du är genuint intresserad av allmänmedicin och brinner speciellt för det enskilda mötet med patienten. Du är positiv och nyfiken till din natur och har god samarbetsförmåga och lätt för att tillägna dig ny kunskap. Du möter patienter såväl som medarbetare med vänlighet, respekt och omtanke och bidrar aktivt till en trivsam stämning på arbetsplatsen. Vi är måna om att hitta rätt person i denna rekrytering och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus
kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet