Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjukhusgenetiker till Sektionen för Molekylär Diagnostik i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde klinisk genetik och patologi har drygt 400 medarbetare fördelade på fyra orter i Skåne och består av sektionerna klinisk genetik, klinisk patologi och molekylär diagnostik. Sektionen för molekylär diagnostik, med drygt 80 medarbetare, bildades vid årsskiftet år 2021 för att samla kompetens, resurser och teknik samt för att stärka och utveckla verksamheten inom detta expanderande område. Vårt arbete sker i nära samverkan med enheterna inom sektionen och andra laboratoriemedicinska verksamheter inom Region Skåne samt med Lunds universitet och inom ramen för nationella initiativ så som Genomic Medicine Sweden. Detta med syfte att stärka klinisk implementering av forsknings- och utvecklingsarbete. Vårt uppdrag är att bedriva högspecialiserad och modern laboratoriediagnostik inom många olika metodområden, allt från klassisk cytogenetik till massiv parallell sekvensering (MPS/NGS) via riktade dPCR-/PCR-/FISH-baserade genetiska analyser och införande av nya metoder och analyser utifrån sjukvårdens växande behov.

Inom sektionen ingår bland annat Centrum för Molekylär Diagnostik (CMD), där arbetet främst är inriktat på massiv parallell sekvensering (MPS/NGS). CMD bedriver rutindiagnostik inom flera områden, så som NIPT, genpaneler och helgenomsekvensering, men är parallellt mycket utvecklingsintensiv. Under år 2020 utfördes mer än 6000 NGS-analyser vid CMD, med inriktning på cancer, ärftliga frågeställningar och mikrobiologi. På SMD arbetar cirka 20 medarbetare med expertis inom NGS, bioinformatik och olika sjukdomsområden.

Arbetsuppgifter

Vi ser nu framemot att välkomna två drivna och engagerade medarbetare till CMD!

Hos oss kommer du att vara delaktig i den fortsatta uppbyggnaden och utvecklingen av en verksamhet som bedriver modern klinisk diagnostik inom hälso- och sjukvården, baserad på främst NGS-teknologin. Du kommer särskilt att fokusera på förvärvade genetiska frågeställningar som ökar kraftigt till följd av de senaste årens starka teknikutveckling, utvecklande av riktade cancerbehandlingar och ny kunskap som möjliggör förbättrad individanpassad vård/precisionsmedicin.

I din roll kommer du bland annat att arbeta med utveckling och implementering av nya analysmetoder. Självständig granskning av analysresultat med avseende på teknisk kvalitet, tolkning och bedömning av fyndens relevans och sjukdomsassociation för kliniska rutinanalyser inom ett flertal olika diagnostikområden ingår också i dina arbetsuppgifter. Du kommer ha ett nära samarbete med laboratoriemedarbetare, andra genetiker, bioinformatiker och läkare inom både vår sektion samt övriga verksamhetsområdet och andra laboratoriemedicinska specialiteter.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är utbildad sjukhusgenetiker, disputerad molekylärbiolog alternativt disputerad biomedicinare inom tillämpligt ämnesområde så som molekylärgenetik, genomik eller bioinformatik. Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift, är också ett krav. Det är meriterande om du har teoretisk kunskap om och dokumenterad praktisk erfarenhet av NGS (MPS) och/eller andra molekylärgenetiska metoder.

Därtill är det önskvärt om du har erfarenhet av att arbeta inom/med:
• Bioinformatik.
• Mjukvara för molekylärgenetisk och genomisk analys.
• Genetiska databaser.
• Cancerbiologi och cancergenetik.
• Molekylär diagnostik.
• Ackrediterad verksamhet eller annan verksamhet med ett kvalitetssäkrat arbetssätt.
• Utveckling av nya metoder och implementering av laboratorieutrustning, så som automation.

Som person önskar vi att du har ett noggrant, kvalitetsmedvetet och självständigt arbetssätt samt att du har god analytisk och kommunikativ förmåga, i såväl tal som i skrift. God samarbetsförmåga och flexibilitet är också en förutsättning för att lyckas och trivas i rollen. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.