Sista ansökningsdatum 2020-01-01 Sök jobbet

Barnmorska till förlossningsavdelning/BB-mottagning i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen du barnmorska som brinner för ditt arbete i hela vårdkedjan. Hos oss föds cirka 2100 barn per år och som barnmorska har du möjlighet att arbeta i rotation på både BB och förlossning.

– Det är positivt för mig att kunna följa mina födande kvinnor. Ena dagen kan jag möta dem på förlossningen för att sedan dagen efter kunna eftervårda dem på BB, berättar Ulrika Nilsson, barnmorska.

Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) är ett lagom stort sjukhus! Genom korta beslutsvägar och fokus på medarbetarskap skapar vi tillsammans en verksamhet vi kan vara stolta över. Förlossningsavdelningen ligger i direkt anslutning till neonatalavdelningen och operationsavdelningen. Här arbetar vi för att patienternas förlossningsupplevelse ska bli så positiv och naturlig som möjligt.

På BB finns 20 vårdplatser och här vårdas förlösta kvinnor samt kvinnor som har komplikationer under sin graviditet och förlossning. Sammanlagt inom BB och förlossningen är vi cirka 90 barnmorskor, sjuksköterskor och undersköterskor.

En av våra ambitioner är att vara den bästa tänkbara arbetsplatsen. Vi satsar stort på rekrytering samt bevarande av vår befintliga personal. Åtgärderna grundar sig på feedback från våra medarbetare och innebär bland annat daglig reflektion, mentorskap och ett närvarande ledarskap. Tillsammans arbetar vi som ett team där allas insats är lika mycket värd, vi jobbar med öppen kommunikation och respekterar varandras olikheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är barnmorska med ett genuint människointresse och som trivs med nya utmaningar. Hos oss får du en gedigen introduktion med tilldelad mentor, individuell bredvidgång och tid för reflektion. För att öka patientsäkerheten arbetar vi bland annat med Gröna korset, har koordinator på förlossningen och arbetar med parvård. Vi är måna om varandra och delar arbetsglädje och Vi-känsla.

Som barnmorska hos oss har du förmånen att kunna arbeta både på BB och förlossningen med sedvanliga arbetsuppgifter kring oförlösta, förlösta och förlossningspatienter. Då verksamheten spänner sig över hela verksamhetsområdet gynekologi och obstetrik finns stora möjligheter till variation i dina arbetsuppgifter genom rotation till våra olika enheter; förlossning, BB, specialist mödravårdscentral, obstetrisk mottagning samt BB- och amningsmottagning om så önskas. Vi bedriver även utvecklingsarbeten och möjligheter finns till delaktighet i något av våra olika projekt.

Vi strävar efter att i största möjliga mån tillgodose önskemål om arbetstid genom flexibel schemaläggning.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad barnmorska med behörighet att verka inom svensk sjukvård samt har kunskaper i svenska, lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Har du tidigare erfarenhet av förlossningsvård ser vi det som meriterande. Du ska ha grundläggande IT-kunskaper och det är en fördel om du har erfarenhet av Obstetrix, PASiS och Melior.

Vi söker dig som brinner för att vårda gravida, födande och nyförlösta kvinnor med barn och partners. För oss är det en självklarhet att du är noggrann i din barnmorskeroll och tar hand om patienterna utifrån deras olika behov och ger dem ett gott bemötande. Som person är du engagerad, initiativrik, flexibel samt öppen för nya utmaningar och möjligheter.

Vi vill att du, precis som vi, värdesätter ett arbete som präglas av det egna ansvaret, delaktighet och ett gott samarbete mellan kollegor och närmaste chef. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet