Specialistläkare till VE hudsjukvård i Malmö

Om tjänsten

Det går inte längre att söka den här tjänsten. Urval pågår.

Kommun: Malmö

Omfattning: Heltid

Antal sökande: 5

Antal tjänster: 2

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C239034

Gör skillnad. Varje dag.

Hudmottagningen i Malmö är en del av hudsjukvården på Skånes universitetssjukhus (Sus). Sus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Vi erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor. Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid mot att vara bland de bästa.

Vårdenhet (VE) hudsjukvård har verksamhet i Lund och Malmö med totalt cirka 80 000 besök årligen. Verksamheten är uppdelad i en specialiserad och en ackrediterad enhet där den senare verkar inom ramen för vårdvalet. Inom den specialiserade enheten finns slutenvård och dagsjukvård samt ett flertal specialmottagningar inom områden så som barneksem, psoriasis, genodermatoser, laserverksamhet, Mohs kirurgi, vulvasjukdomar, hyperhidros och sexuellt överförbara sjukdomar. I Malmö finns en specialavdelning för yrkes- och miljödermatologi. Vid verksamhetens olika enheter sker totalt sett cirka 45 000 läkarbesök och 35 000 sjukvårdande behandlingar per år. Undervisning och forskning är en viktig och integrerad del av verksamheten.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två specialistläkare till Hudmottagningen i Malmö. Din roll kommer bland annat att innebära att du är mottagningsansvarig läkare och utvecklar samt driver den allmänna dermatologin.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att vara inom så väl den specialiserade som den ackrediterade enheten och omfatta såväl allmän dermatologi och venereologi som de olika specialmottagningarna. Även om verksamheten framförallt är inriktad mot öppenvård så erbjuder dagsjukvård och slutenvårdsplatser möjligheter till fördjupning inom den mer komplicerade dermatologin.

Handledning av utbildningsläkare ingår också samt jourtjänstgöring, någon enstaka helg per år. Jourtjänstgöringen innefattar beredskapsjour. Genom den heltäckande verksamheten har du stora möjligheter till utveckling inom klinisk dermatologi, undervisning och forskning. Vid Hudmottagningen bedrivs det forskningsprojekt inom områden som till exempel inflammatoriska hudsjukdomar, hudtumörer, psykodermatologi och kontaktallergi.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Vidare har du specialistkompetens i hud- och könssjukdomar. Språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Du ska ha genomgången eller planerad kurs i klinisk handledning.

Som person är du positiv, stresstålig, drivande, flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har god patientkontakt och känner stort engagemang i det du gör. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid en universitetssjukvårdsenhet krävs att läkare har pedagogisk erfarenhet och utbildning. Denna kan du ha förvärvat genom handledning av exempelvis sjuksköterske- och läkarstudenter samt läkare under utbildning och som bi- eller huvudhandledare av doktorander. Beskriv tydligt i ansökan genomgångna eller planerade pedagogiska kurser, erfarenhet av handledning och undervisning på olika nivåer.

I samband med att du skickar in din ansökan ska du fylla i frågeformuläret som måste vara fullständigt och korrekt ifyllt. Du behöver även bifoga dina handlingar digitalt, se under Övrigt vilka handlingar du behöver skicka med. För att vi ska kunna bedöma din ansökan måste den vara komplett.

Övrigt

Förutom den elektroniska ansökan ska sökande till specialistläkartjänst bifoga läkarlegitimation och specialistkompetensbevis. Gällande tjänst som biträdande överläkare ska även tjänstgöringsintyg bifogas. För överläkartjänst kan även krävas examensbevis gällande disputation, intyg om docentur och publikationslista (uppdelat på originalpublikationer, översiktsartiklar och övriga publikationer). OBS! Dessa digitala handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning, därför ska de medfölja din ansökan. Utomnordiska avhandlingar ska bifogas ansökan och vara bedömda av Universitets- och högskolerådet. Vid eventuella frågor, mejla till: rekryteringsservice.gsf.rs@skane.se

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

  • Irina Baranovskaya

    Sektionschef Malmö

Fackliga företrädare

  • Valdis Thorhallsdottir

    Mellersta Skånes läkareförening

Publicerad: 3 mars 2025

Fick du hjälp av informationen på denna sida?