Om webbplatsen

På Skane.se vill vi göra det enkelt för dig som medborgare att hitta och förstå vad Region Skåne har att erbjuda dig och vilka satsningar vi gör för att utveckla Skåne till en attraktiv plats att bo, leva och verka i. 

Vi vill också hjälpa dig att hitta rätt i vår omfattande verksamhet och att snabbt ge dig vägledning till våra andra webbplatser med specifika tjänster och utbud, som vår söktjänst för att hitta kontaktuppgifter till vården, Skanetrafiken.se för dig som reser med kollektivtrafiken i Skåne, eller 1177.se för dig som söker information om sjukdomar och symptom.

Olika målgrupper

Vi vägleder dig som är leverantör, arbetar med att utveckla Skåne, är intresserad av att söka jobb hos oss eller är vårdgivare genom särskilda målgruppsingångar så att du snabbt hittar rätt information.

Med vår sökfunktion kan du söka bland dokument, webbsidor eller nyheter.

Tillgänglighet och språk

Tillgänglighet är en viktig princip för oss. Vi följer webbriktlinjer för offentlig sektor och arbetar löpande med förbättringar tillsammans med experter på tillgänglighet. På Skane.se kan du anpassa webbplatsen och få texten uppläst via funktionen Talande webb.

Webbplatsen är utvecklad i responsiv design för att du ska kunna få en bra upplevelse oavsett om du besöker oss med dator, surfplatta eller mobil.

På webbplatsen finns information på svenska samt lättläst svenska och teckenspråk. Du kan också välja att se en version av sajten med information på engelska.

Synpunkter och frågor

På varje sida finns en länk till formuläret Kontakta sidansvarig. Använd det om du har frågor om innehållet på den specifika sidan, så ser vi till att du får svar. Du kan också komma med förbättringsförslag eller ge allmänna synpunkter på webbplatsen den vägen.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter