Press

Här hjälper vi dig som journalist att hitta aktuell information om Region Skånes verksamhet och organisation.

För att kontakta Region Skånes pressansvariga ringer du i första hand till presstjänsten. Presstjänsten är öppen alla dagar 08.00-22.00. Efter kontorstid, lämna ett meddelande på telefonsvararen för att bli uppringd.

Kontakta presstjänsten 

Telefon: 044-309 39 77
E-post: pressjour@skane.se

Pressmeddelanden

Aktuell statistik om covid-19

Region Skåne lämnar inte ut några uppgifter om patienterna på grund av patientsekretess. Patientsekretessen omfattar bland annat uppgifter om sjukdomstillstånd, personliga förhållanden som bostadsort och arbetsplats. Det som kan anges är antal smittade patienter, om någon patient är i behov av intensivvård eller om någon patient skulle avlida.

Skadelägesinformation

Vid olyckor eller andra händelser av allmänt intresse publicerar Region Skåne på denna sida information om patienters skadeläge vid ankomst till akutmottagning. Det finns därefter ingen möjlighet att följa patienten för att ge uppdaterad information om skadeläget.

Publiceringen kan dröja på grund av de förutsättningar som ofta råder på en akutmottagning vid akuta skador och olyckor. Ibland kan vi inte lämna ut information om patientens tillstånd.

Skaderapporter de senaste 48 timmarna

2021-03-01 09:12
Centralsjukhuset Kristianstad: Trafikolycka, Väg 19, Bjärlöv, man, 55-årsåldern, kontakta polisen
2021-03-01 09:00
Centralsjukhuset Kristianstad: Trafikolycka, Väg 19, Bjärlöv, man, 55-årsåldern, lindriga skador
2021-03-01 08:30
Centralsjukhuset Kristianstad: Trafikolycka, Väg 19, Bjärlöv, man, 50-årsåldern, lindriga skador

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter