Gör din röst hörd, för ditt Region Skåne

Rösta i regionvalet 11 september 2022. Samtidigt som du röstar till riksdag och kommunfullmäktige har du möjlighet att rösta till regionfullmäktige. Det är ett tillfälle att påverka många frågor som rör dig och din vardag.

I regionfullmäktige samlas politiker för att ta beslut i olika frågor och ämnen. Det handlar framförallt om hälso- och sjukvård, tandvård och kollektivtrafik. Men även om hjälpmedel, kultur, folkhögskolor, folkbildning, forskning, folkhälsa, infrastruktur, miljö samt utveckling av näringsliv och arbetsmarknad.

Regionfullmäktige fastställer Region Skånes inriktning och beslutar om budget. Hur du röstar i regionvalet påverkar alltså hur dina skattepengar används.

Valbås.jpg

Så röstar du

Du röstar till regionfullmäktige samtidigt som valet till riksdag och kommunfullmäktige. Du röstar på det parti och de politiker som du tycker ska besluta om hur Region Skånes arbete ska bedrivas i fyra år framöver. Du kan rösta genom att gå till din vallokal på valdagen men du kan även brevrösta, förtidsrösta och rösta från utlandet.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Tänk på att webbredaktionen inte kan svara på eventuella frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.