Vlora Hyseni står i ett vårdrum och sträcker sig för att hålla i en stor taklampa.

Intensiv teknisk förvaltning är Vloras vardag

Vlora Hyseni är en viktig kugge i arbetet med att ta hand om Region Skånes lokaler och fastigheter, så att bra vård kan bedrivas på ett säkert sätt över lång tid. Som teknisk förvaltare inom Regionfastigheter samarbetar hon nära kollegorna inom fastighetsdriften, projektledare, fastighetskoordinatorer och verksamhetschefer för att förvaltningen av fastigheterna ska fungera så bra som möjligt för både patienter och medarbetare.

Det finns omkring femton tekniska förvaltare inom Region Skåne och en av dem är Vlora Hyseni som har huvudansvaret för lasaretten i Ystad och Trelleborg. I en teknikförvaltares uppdrag ingår det att sköta det planerade underhållet för fastigheter både på lång och kort sikt, samt planera och beställa energiprojekt och fastighetsägarinvesteringar.

– När jag är på sjukhusen gör jag allt ifrån att titta till projekt, hämta ut data, uppföljning av planerat underhåll, till att se över driftavbrott och störningar. Låter kanske intensivt, men det är just platsbesöken som är det roliga och mest intressanta i mitt arbete.

Löser gärna frågor på plats

Regelbunden kontakt med kollegorna som sköter driften av fastigheterna är ett måste. Kontakten med alla de verksamheter som faktiskt vårdar patienter och verkar i lokalerna är minst lika viktig.

– Normalt sett, när det inte är pandemi, försöker jag vara fysiskt närvarande för att kunna lösa frågor på plats. Både med fastighetsdriften och med vårdverksamheterna. Det är jätteviktigt att ha ett gott samarbete med driften. De är våra ögon på plats. Både i Trelleborg och i Ystad har jag förmånen att jobba med samma arbetsgrupp, vilket är väldigt positivt. Vårt samarbete har verkligen blomstrat under pandemin och vi bollar ofta gemensamt för att hitta de smartaste lösningarna.

Värdesätter samhällsnyttan och hjälpsamma kollegor

Vlora konstaterar att hon trivs mycket bra i sin förvaltarroll och att det känns värdefullt att kunna bidra till samhällsnyttan.

– Regionfastigheter är en spännande och unik arbetsplats. Det är komplext, stort och intensivt. Jag lär mig mycket och utvecklas hela tiden i min roll. Och jag har helt fantastiska kollegor! Alla är otroligt hjälpsamma och man känner sig verkligen välkommen från första dagen man kliver in.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Observera att webbredaktionen inte kan svara på frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.